Акция „Дядо Коледа“ за поредна година


До 16 декември ще продължи станалата вече традиционна за Казанлък коледна инициатива „Акция Дядо Коледа“ на Сдружение „Бъдеще за децата“. Мотото на седмото издание е „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка“. Чрез кампанията се очаква 200 деца от многодетни семейства и/или в затруднено положение да получат коледни подаръци. На 3 елхи, разположени в града, са закачени историите на деца и семейства в риск, както и евентуален подарък, за който мечтае всяко дете. всяка история има номер, който ще помогне подаръкът да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед на опазване самоличността на децата и близките им. Интересът към кампанията нараства с годините, вече се включват участници и от други общини – Павел баня и Мъглиж.

Ако искате да се включите, нашите елхички са разположени в Информационния център на ул. „Искра“ 4, един от магазините за бяла техника в Казанлък, в една от производствените фирми в града и в Завод 6 на „Арсенал“ АД.

  • Вземете плик с историята на дете (и номера в него) от елхичката със себе си.
  • Прочетете историята на детето.
  • Купете подходящ подарък за детето.
  • Опаковайте подаръка – в кутия или плик/ по ваш избор/
  • Залепете номера от плика върху пакета, той ще ни помогне, Вашия подарък да отиде при конкретното дете.
  • Поставете подаръка под елхата, от която сте взели плика.

Може да дарите повече от един подарък, за едно или повече деца!
Коледната играчка прикрепена към плика е за Вас, поставете я на Вашата Коледна елха, за да напомня за жеста, който направихте към едно дете и неговото семейство!

Благодарим Ви за съпричастността!