ДОБРОволческата Коледа на сдружение „Бъдеще за децата” събра 1001,00 лв. за Диан Костов


cea8f3a5c1f96601aa4a4b96916566da_XLВ рамките на два дни – 04.12. и 05.12.2015г., местната организация проведе Коледен базар „Hand made за кауза”, на който бяха събрани 1001,00 лв.

Средствата, Сдружение”Бъдеще за децата” ще дари за личната кауза на Диан Костов. 28-годишният младеж от Казанлък се нуждае от спешна операция на двете тазобедрени стави и подмяната им с изкуствени имплантa, които ще бъдат изработени по поръчка, така че да съответстват на неговата костна структура. Цената на двата индивидуални, поръчкови импланта е около 24 000 лева. Диан страда от костно-ставно заболяване и от няколко месеца с голяма болка, може да направи само няколко стъпки, с две патерици.

За един месец в Сдружението пристигнаха стотици коледни  украшения и сувенири, картички и украса за елха сътворени с много любов от детски ръчички. Всички те бяха събрани на една маса на площад „Севтополис” и предложени на казанлъчани в рамките на благотворителния базар „Hand made за кауза. Пред щанда на ДОБРОволческата Коледа, постоянно се спираха хора с желание да помогнат. Стотици наши съграждани, направиха дарение и отправиха своите пожелания за здраве и благополучие към Диан Костов.  Благотворителният базар се случи и с подкрепата на община Казанлък.

Има още Коледни подаръчета и картички за хората, които имаха желание, но не успяха да се включат в инициативата предните два дни. Екипът на Сдружение „Бъдеще за децата” предлага още две възможности за тях. До 23.12.2015г. ще разположи масичка във фоайето на сградата, където се помещава – ул. „Войнишка” 25, и всеки желаещ, може да заповяда и да подкрепи кампанията.

А след 14-ти декември, в инициативата ще се включи и магазин „Дарис фууд” (ул. „Генерал Драгомиров”), като предложи на своите клиенти да закупят Коледни картички в подкрепа на каузата „ДОБРОволческа Коледа за Диан Костов”. Кутията ще бъде разположена до касите на търговския обект.

Призивът „Нека заедно помогнем на Диан Костов!” бе отправен към граждани, бизнеса, фирми и предприятия, медии, институции, училища, детски градини и социални услуги, и изобщо всички ДОБРОтворци в нашия град и България.

В Нашата Доброволческа Коледа за Диан Костов се включиха ученици, учители, директори, родители и много приятели от СОУ „Екзарх Антим I” гр. Казанлък, Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в града, ПГ „Иван Хаджиенов” гр. Казанлък, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Ръжена, ЦДГ „Синчец” село Копринка, ЦДГ №15 „Звънче” гр. Казанлък, ОДЗ №18 „Пчелица” гр. Казанлък и филиал в с. Бузовград, ЦДГ №9 „Слънчице”, гр. Казанлък, ЦДГ „Дружба” село Александрово, общ. Павел Баня,ОДЗ № 6 „Еделвайс”, Дневен център за деца с увреждания гр. Рудозем, Дневен център за деца/възрастни с увреждания гр. Казанлък, ЦДГ №1 „Здравец” гр. Казанлък, Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Казанлък.

Благодарим на всички малки и големи джуджета за огромната подкрепа и добрата работа!