Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца в гр. Казанлък показа, че обича цветните предизивикателства


S1480062Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца в гр. Казанлък показа, че обича цветните предизивикателства

 

Те се присъединиха към международната инициатива, която кани целия свят да обуе цветни чорапи в предпоследната седмица на месец март, и да покаже своята съпричастност към слънчевите хора на планетата.
Семейства, приятели, учители, социални работници по целия свят отбелязват 21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун.

Показахме, че сме истински приятели, които не броят хромозомите, а ги уважават!

Показахме, че сме цветни и посрещнахме Пролетта с едно ново усещане за Доброта!

Споделихме и разпространихме нашите снимки сред приятели, колеги и близки.

 

Тази година се навършват 10 години от отбелязването на Международния ден на хората със Синдром на Даун (21 март).

За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата. Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да избират свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества.