Казанлък чества Световната седмица на кърменето


световна седмица на кърменетоКакто всяка година, Ла Лече Лига България, традиционно я отбелязва с редица събития в страната. В Казанлък, това се случва за седма поредна година. Световната седмица на кърменето ще се отбележи с две кърмачески срещи организирани от местната Ла Лече Лига група. Темата на тазгодишната инициатива е „Кърмене и работа. Възможно е!”, като основната цел е да се помогне на повече родители като бъдат запознати за възможностите да съчетаят кърмене и работа, да бъдат насърчени и да получат  полезна и съвременна информация по въпроса.

Инициативата Световна седмица на кърменето в Казанлък ще се реализира съвместно от Ла Лече Лига и сдружение „Бъдеще за децата” – гр. Казанлък.

Като съветник на Световната Здравна Организация, Ла Лече Лига е нестопанска и изцяло доброволческа организация с голям авторитет в своята област, и има за цел да подкрепя и информира кърмещите майки, да провежда обучения на медицински лица и майки с опит в кърменето.

 

Програма за гр. Казанлък:

 

3 август 2015г. /понеделник/, 10.30 часа, Ла Лече Лига среща на тема: „Световна седмица на кърменето 2015 – Кърмене и работа. Възможно е!”.

 

5 август 2015 г. /сряда/, 10.30 часа, Ла Лече Лига среща на тема: „Предимството да кърмиш”. 

 

Събитията ще се проведат в двора на  Сдружение „Бъдеще за децата”, гр. Казанлък, ул.”Войнишка” 25 (до северозападния край на парк „Розариум”). Нeправителствената организация подкрепя всички инициативи, проекти и кампании, които са в посока на нейната мисия да подкрепя децата и техните семейства, като им предоставя услуги и реализира дейности за развитие на възможностите им, социално включване и повишаване на благосъстоянието им.

 

Добре дошли са бъдещи и настоящи родители, баби, бебета, деца и изобщо всеки заинтересован по темите. Срещите са безплатни, в неформална и приятна атмосфера, продължават около час и половина. Не се изисква предварително записване.

 

За повече информация и връзка с ЛЛЛ консултанти: www.lllbg.org

0888 555 385 – национален телефон на ЛЛЛ за информация, помощ и подкрепа

0876766010 – сдружение „Бъдеще за децата”

 

Снимката към материала е предоставена от aktualno.com.