Национална мрежа за децата


nmdnewlogo600x4001Национална мрежа за децата е обединение на 137 граждански организации и съмишленици, работещи с и за деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи, които  обединяват организациите.

Създадена през 2003 г. като свободен алианс от неправителствени организации. През 2006 г. придобива статута на неправителствена организация в обществена полза. От 2007 г. организацията отговаря за реализирането в България на международната програма PROCOPIL за борба с малтретирането на деца, съ-финансирана от Министерството на външните работи на Франция.

Сдужението осъществява застъпнически кампании в партньорство с неправителствения сектор, бизнеса, институциите и отделните граждани и с подкрепата на самите деца.  Изработва информирани политики за децата и семействата.

Също така активно работи за консолидиране на неправителствените организации, работещи в сферата на децата и семействата, както и за подобряване на комуникацията и обмяната на опит и добри практики между тях.

Друг основен приоритет в работата е изграждането на работеща и отворена гражданска мрежа по въпросите на децата и семействата.

Сдружение „Бъдеще за децата“ е член на Управителния съвет на НМД.

Повече за Национална мрежа за децата прочетете ТУК