Петиция за изграждане на кучешки парк на територията на Казанлък


kucheshki-patruli-debnat-vsekidnevno-19605Учениците от клуб „Млад доброволец“ при ХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ стартираха интернет петиция „За изграждане на кучешки парк на територията на Казанлък“. Това е първата инициатива на доброволческия клуб и е насочена към защита на правата на животните. Към петицията децата посочват, че към днешна дата на територията на града няма обособено място където собствениците на домашни любимци да могат свободно да ги разхождат и социализират. Липсата на подобно място води до системно нарушаване на общински наредби и закони от страна на собствениците на кучета, причинява неудобство на гражданите и става предпоставка за възникване на инциденти. Изграждането на кучешки парк ще гарантира безопасността на животните и удобството на гражданите, заявяват още учениците от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Може да подкрепите петицията – тук

 

В ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Казанлък решиха да правят кампания „Не на насилието над животни“. Кампанията се проевежда с основна цел – повишаване информираността на гражданите по тази тема. Учениците събират и средства предназначени за закупуване на храна за животните в Общинския приют. Те изпълниха вече първата задача, която си поставиха – създаването на фейсбук страница „Не на насилието над животни-Казанлък“. Там сега и занапред ще се публикува информация по темата.

 

EEA_Grants_JPG_4642_1Дейността „Клуб млад доброволец” се реализира като част от проект „Гласът на децата”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.ngogrants.bg. Основна цел на проекта е подпомагане на активното гражданство и възпитаване на социално отговорно поведение сред младите хора.