Сдружение „Бъдеще за децата” поглед към 2016 година


12528026_1014029391988532_470297112_nМножество инициативи и проекти ще реализира през 2016 година сдружение „ Бъдеще за децата” в Казанлък, каза за Радио „Фокус” Невена Трифонова от Сдружението. Тя поясни, че продължава набирането на средства за оборудване на Сензорна стая. Закупено е частично оборудване , с което е поставено началото на обзавеждане на стаята. От месец февруари тя ще работи, като едновременно с това ще бъде и дооборудвана.
Друга кауза на Сдружение „Бъдеще за децата”, която ще продължи и през 2016 година е проектът за превенция на ниво родилно отделение и предоставяне на подкрепа за семейства в риск – памперси, млека, бебешки колички. През месец март 2016г. приключва проектът, по който се предоставя тази подкрепа и поради това от сдружението ще търсят източници на финансиране , за да продължи тази подкрепа. 42 превенции са направени от казанлъшката организация през 2015 г. „Значи има смисъл от този тип ранна превенция”, коментира Невена Трифонова. В рамките на проекта има мобилен екип, който работи с млади жени както в града, така и в селата на общината по отношение на предотвратяване на ранна бременност.
За осма поредна година от сдружението възнамеряват да реализират лятна терапевтична програма – 15 деца със специални потребности ще бъдат включени в летен лагер през месец юли. Лагерът на стойност 3 500 лв. е обезпечен финансово от дарения.
Повечето от дейностите на сдружението през 2016 година ще бъдат насочени към общността – ще бъдат реализирани приказни седмици и ателиета на открито, за които ще бъде търсено финансиране чрез проекти. Новото в работата на организацията е, че ще бъдат търсени варианти за съвместни инициативи с бизнеса.

И във връзка с това:

В началото на 2016 година бе направено дарение от фирма Industrial Parts, благодарение, на което Сдружение „Бъдеще за децата” закупи така необходимия климатик за отоплението на новата си зала за работа с деца – Стая за сензорна стимулация и мултисензорна стимулация.

Благодарим Ви!

Поглед към 2015 година…

През изминалата 2015 година, сдружение „Бъдеще за децата” получи дарения за много от своите каузи и инициативи. Много граждани, фирми и приятели от Казанлък и цялата страна ни изпращаха пакети с дрехи, играчки, книжки, консумативи за новородени, материали, финансови средства и даряваха от своето време, за да ни подкрепят.

Изказваме своята дълбока благодарност към всички тях!

Благодарим Ви, че ни вярвате и ни подавате ръка в трудни моменти!

Изминалата 2015 година бе една много успешна година за нашата организация. Създадохме своята „Стратегия 2015-2020”, започнахме нови проекти, зарадвахме стотици деца и семейства благодарение на кампаниите и събитията за общността, помогнахме 40 деца да останат в своите семейства и да се радват на любов и ласки от родителите си…..и още много, много успехи.

Това се случи благодарение на нашия екип, на нашите доброволци, приятели, дарители, партньори и съмишленици.

Благодарим на община Казанлък и Дирекция „Социално подпомагане“ за доверието!

Пожелаваме си здраве, стремеж и мотивация за добри дела и продължаваме стъпка по стъпка „Заедно в подкрепа на децата!”