Сдружение „Бъдеще за децата“ с Facebook Акция #СмянаНаРолите


facebook_action_смяна на ролите_2015Стартираме Седмица на бащата 2015 в Казанлък, една седмица по рано

 

За втора поредна година местната организация се присъединява към отбелязването на Седмица на Бащата – 09.11.-15.11.2015г.  Инициативата е част от Националната кампания „Да бъдеш баща“ и глобалния проект „„Man-Care“ (http://mencare.bg).. Една от инициативите на нашата организация, във връзка с това е провеждането на Фейсбук Акция: #СмянаНаРолите. Очакваме на нашата страница – Сдружение „Бъдеще за децата”, потребители на социалната мрежа Facebook, да ни споделят снимки, видеоклипчета и Post-ове, които показват или отразяват как мама влиза в ролята на татко (батко, дядо, чичо, вуйчо …) и как татко (батко, дядо, чичо, вуйчо …) влиза в ролята на мама.

Акцията ще бъде активна от 02.11. до 15.11.2015г. В рамките на следващата седмица ще обявим кои три Post-а, са предизвикали най-много Like-ове. Техните автори ще получат от нас, по една специална награда.

Направете ни, съпричастни на моменти и случки, които отразяват как Вашето семейство, споделя отговорността за възпитанието и отглеждането на детето/децата.

Фейсбук Акцията е продължение на поредицата от инициативи, които екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ провежда с цел насочване на общественото внимание към БАЩАТА и неговата роля в семейството. През месец септември, бе организиран СЕМЕЕН ПИКНИК като част от Националната кампания „Да бъдеш баща” и целта бе чрез провеждането на няколко семейни игри да се сложи фокуса върху връзката баща – дете. А през ноември миналата година, Сдружението проведе конкурс за есе и рисунка на тема „Моят баща е мечта за всяко дете”.

Другата инициатива, която ще бъде подновена в рамките на Седмица на бащата 2015 година е „Пътуващата изложба ДА БЪДЕШ БАЩА”. Когато отбелязваме Националната седмица на Бащата 2015, посланията  „Защото най-голямата ти сила е в това Да бъдеш баща!” ще гостуват в училищата в село Копринка и град Крън, в община Казанлък – от 09.11. до 16.11.2015г.

Общо 11 визии, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.  Пътуващата изложба „Да бъдеш баща” гостува в рамките на една седмица, на всеки заявил желание, домакин. Участието в инициативата е безплатно. До този момент визиите са гостували на осем детски градини в община Казанлък и една в община Павел баня. В рамките на един месец посланията на кампанията обиколиха и община Мъглиж – читалище, училище, детска градина и сградата на Общината. Провокирани от кампанията, учители, възпитатели и директори на учебните заведения и общините, инициираха тържества,  занимания и конкурси посветени на БАЩАТА. В последните седмици на месец май, домакин на кампанията бе ОУ „Мати Болгария” гр. Казанлък, чийто възпитаници се включиха много активно в първата инициатива на сдружението – конкурсът за есе и рисунка „Моят баща е мечта за всяко дете!”. Покана получихме и от община Асеновград, където Националната кампания ДА БЪДЕШ БАЩА бе представена на местната общественост, в рамките на Празника по случай края на лятната ваканция. А в продължение на две седмици, любезен домакин на Пътуващата изложба бе Градската библиотека на Асеновград – „Паисий Хилендарски”.

Сдружение „Бъдеще за децата” и Център за обществена подкрепа – гр. Казанлък реализират инициативите ДА БЪДЕШ БАЩА благодарение на проект „Прегръдка за всяко дете”. Проектът е разработен с цел да се намали броя на децата, настанени в институции чрез изграждане на система от подкрепящи услуги за родителите, базирани на комплексен подход и междуинституционално сътрудничество. „Прегръдка за всяко дете” е с продължителност 27 месеца. Финансира се от Фондация „Лале“ и Фондация „Оук“, по програма „Вяра в децата и семейството“.

Сдружение „Бъдеще за децата” е организация с нестопанска цел, която предоставя социалните услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания, на територията на община Казанлък (Павел баня и Мъглиж). Сдружението подкрепя деца в риск и техните семейства, като им предоставя услуги и реализира дейности за развитие на възможностите им, социално включване и повишаване на благосъстоянието им.