С „Акция Дядо Коледа 2015” стартират поредицата от доброволчески инициативи на сдружение „Бъдеще за децата”


XmasС „Акция Дядо Коледа 2015” стартират поредицата от доброволчески инициативи на сдружение „Бъдеще за децата”

„Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”.

 

Под това мото Сдружение „Бъдеще за децата”, стартира от 4-ти до 18-ти декември Коледна кампания. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Кампанията е адресирана към казанлънчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за 110 ДЕЦА.

Деца със специални потребности, деца от семейства  с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци…

Местната организация за пореден път получи подкрепата, както на община Казанлък, така и представители на бизнеса и медиите в града.

Стартът на благотворителната кампания бе даден, днес по-рано в Пресклуба на БТА  от изпълнителния директор на организацията госпожа Мария Гинева и орисницата на прекрасната инициатива – зам.кмета на община Казанлък, Лилия Цонкова. В присъствието на представители на организацията и медиите от града, за трета поредна година госпожица Цонкова обяви началото на добротворческата кампания. Тя изказа пожелание за успеха на това начинание от свое име и от името на общинска администрация и изрази с надежда – и тази година повече хора да откликнат на призива на Организацията и да бъдат зарадвани всички деца.

c04a9fcc22b3c147dabc85b4adfbca56 „Инициативата е вече добре позната и чакана всеки път с нетърпение. На финала на „Акция Дядо Коледа”, миналата година, благодарение на хората от Казанлък зарадвахме над 100 малчугана. Всяка година в кампанията се включват двойно повече добротоворци, което означава и двойно повече подаръци, за двойно повече деца. Ще се радваме и тази Коледа, заедно да успеем да помогнем на  колкото се може повече деца и техните семейства”, споделят от Сдружението.

В рамките на „Акция Дядо Коледа” тази година, екипът на Сдружение „Бъдеще за децата” е разположил коледни дръвчета в различни точки на община Казанлък – „Културно-информационен център на община Казанлък (ул. „Искра” №4), магазин „Вимакс”, хранителният магазин „Перфект МЛ” в село Дунавци и „Арсенал” АД.

На всяка една от вълшебните елхи има определен брой специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство, кратко описание на кампанията с инструкции, които новите помощници на Добрия старец да последват и картичка. Всеки може да стори по едно добро дело и да подкрепи семейство в риск.

Вземете си една или повече от коледните играчки. Запознайте се с историята на едно или повече деца. И оставeте своя Коледен подарък под елхата, в чувала на Дядо Коледа.

 „Искрено се надявам, че и тази година казанлъчани ще прегърнат нашата идея и ще ни последват. Защото каузата си заслужава! Да помогнем, подкрепим и зарадваме тези деца и техните семейства, в труден за тях момент! Да видим усмивките по техните лица в навечерието на Коледната нощ! Няма нищо по-хубаво от това!”, допълват от местната организация.

В навечерието на Святата нощ (от 21.12. до 23.12.), екипът и доброволците на Сдружение „Бъдеще за децата”, ще се погрижат всички събрани коледни подаръци, да бъдат поднесени на децата, лично от Дядо Коледа.

Тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа”, Сдружение „Бъдеще за децата” е включило потребители от социални услуги за деца, на територията на гр. Казанлък – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Центровете за настаняване от семеен тип, както и деца, за които местната организация е получила информация от граждани.

 

10836143_626691647442452_1732101925_nВсички писма съдържат информация за детето и неговотo семейство, като е спазена пълна конфиденциалност, съгласно Закона за личните данни. Пликовете по нашите Коледни елхи за запечатани и обозначени с печат на СНЦ „Бъдеще за децата” гр. Казанлък.

Сдружение „Бъдеще за децата” се разграничава от всякакви други директни и/или индиректни дейности, кампании и истории, които попадат в общественото пространство.