Търсим домакини за пътуваща изложба „Да бъдеш баща”!


заглавие на новинатаТърсим домакини за пътуваща изложба „Да бъдеш баща”!

 

Във връзка с Националната кампания „Да бъдеш баща“, част от международния проект „Man-Care“ (http://mencare.bg), Сдружение „Бъдеще за децата” организира пътуваща изложба на посланията „Да бъдеш баща”.

„Да бъдеш баща” е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. Резултатите от работата на учители и психолози и данните от международни проучвания показват, че децата с грижовни и отдадени на семейството бащи имат по-добра самооценка, по-висока мотивация за учене, по-рядко изпитват стрес и по-рядко проявяват или стават жертви на насилие.

 

Обръщаме се към всички детски образователни и начални училищни заведения, с покана да се включат в нашата инициатива – да разпространим сред възможно най-много деца и техните родители ПОСЛАНИЯТА, които казват „Защото най-голямата ти сила е в това Да бъдеш баща!”

 

Общо 11 визии, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. 

Пътуващата изложба „Да бъдеш баща” ще гостува в рамките на една седмица, на всеки заявил желание, домакин.

Необходимо е всеки домакин да осигури подходящо помещение, до което родителите да има свободен достъп.

Сдружението разполага с два комплекта на визиите. Единият комплект платна са с размер А3, а другият – 50 см х 70 см. Платната са тип паспарту, с възможност за окачване на стена .

Инициативата стартира от 16.03.2015г.

 

Националната кампания „Да бъдеш баща” ще продължи до септември 2016 година.

 

Сдружение „Бъдеще за децата” и Център за обществена подкрепа – гр. Казанлък реализират инициативата Пътуваща изложба ДА БЪДЕШ БАЩА благодарение на проект „Прегръдка за всяко дете”. Проектът е разработен с цел да се намали броя на децата, настанени в институции чрез изграждане на система от подкрепящи услуги за родителите, базирани на комплексен подход и междуинституционално сътрудничество. „Прегръдка за всяко дете” е с продължителност 27 месеца. Финансира се от Фондация „Лале“ и Фондация „Оук“, по програма „Вяра в децата и семейството“.

 

MenCareLogoАко за Вас представлява интерес проекта MAN CARE („Да бъдеш баща”) и имате предложения и идеи, които можем заедно да реализираме на територията на община Казанлък, очакваме да се свържете с нас!

 

Ако желаете да заявите участието си като домакин на пътуващата изложба „Да бъдеш баща”, моля попълнете бланката Заявка или се свържете с нас чрез посочените координати за връзка:

 Свали бланка от тук.

СНЦ „Бъдеще за децата”, гр. Казанлък, ул. „Войнишка” 25

тел.: 0431 62866

тел.: 0878 379261 – Мария Гинева, изпълнителен директор

тел.: 0876 766010 – Невена Трифонова

E-mail: info@speckids.org, mladenova.veni.trifonova@gmail.com

допълнителна снимка под новината