ЦСРИ Казанлък с инициатива в подкрепа на слънчевите хора на планетата


 68cbc5df021b53d3e8a4697148e91f61Центъра за социална рехабилитация интеграция за деца в гр. Казанлък отправя покана във връзка с

21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун

Семейства, приятели, учители, социални работници по целия свят отбелязват 21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун.

 

Намерете възможно най-шарените чорапи, ярко оцветени чорапи, несъответстващи чорапи, дълги чорапи, къси чорапи, един чорап… Може би дори три чорапа, в чест на трите хромозоми.

Ако не сте фен на чорапите, можете да облечете ярко оцветени дрехи в знак на съпричастност! Изборът е ваш!

Снимайте се и споделете своите фотомоменти във Facebook на организацията – Сдружение „Бъдеще за децата”.

Да го направим заедно! Няма да сме единствените!

Същото правят хиляди хора в Европа и САЩ всяка година, като част от глобалната кампания по повод 21-ви март, Международния ден на хората със Синдром на Даун.

 

Ако обичате цветните предизвикателства, вашият ден е 21-ви март!

 

Сдружение „Бъдеще за децата” се присъединява към международната инициатива, която кани целия свят да обуе цветни чорапи в предпоследната седмица на март и да покаже своята съпричастност към слънчевите хора на планетата.

Лесно е да се направи, независимо дали сте малки или големи, дали ходите на детска градина, училище, университет или работа.

Бъдете истински приятели, които не броят хромозомите, а ги уважават!

Бъдете цветни и посрещнете Пролетта с едно ново усещане за Доброта!

Споделете и разпространете тази инициатива сред Вашите приятели, колеги и близки.

 

Тази година се навършват 10 години от отбелязването на Международния ден на хората със Синдром на Даун (21 март).

 

За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата. Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да избират свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества.

untitled