20 години – Заедно за децата и семействата!


Юбилейна кампания

Тази година сдружение „Бъдеще за децата“ навършва 20 години от своето създаване.

Отбелязването на 20-та Годишнина е чудесна възможност да благодарим на екипа, доброволците ни, членовете на общото събрание за техият принос. Предлага възможност за размисъл и поглед назад към всички предизвикателства, които са вече преодолени.

Юбилейната кампания, която сме подготвили ще ни върне назад във времето, ще ни срещне с бъдещето, и ще използва по най-ефективният начин, за да запознаем широката публика с нас – постижения, настоящата ни работа и фокус, мисия, нашите планове и поглед в по-доброто бъдеще на децата ни.

Ето какво предстои!

Изпращаме месец март и поставяме началото на две инициативи

„Бъди С нас за ден“

Когато искате да отидете на някъде или да постигнете успех в кариерата, първото и основно нещо, което трябва да направите е първа крачка. А след първата крачка, ще направите и следващата. Важно е да сте активни, да се поинтересувате за възможностите и да изберете своят път.

Всички знаем за международната инициатива, в която деца заемат местата на мениджъри от бизнес средите или администрацията. Вдъхновени от нея и желанието да направим нашата работа по-прозрачна и достъпна, решихме, че е време да поканим младежи със свежи идеи, гражданска позиция и интереси в работата с кауза – да бъдат част от нашият екип за един ден.

„Бъди С нас за ден“ е инициатива за деца и младежи между 13 и 22 години, живеещи на територията на Община Казанлък и региона.”

До 15-ти април, можете да заявите своето желание за участие на адрес mladenova.veni.trifonova@gmail.com или info@speckids.org,  – “За инициативата БЪДИ С НАС ЗА ДЕН“, като напишете кратко мотивационно писмо, и вашите данни – имена, телефон и адрес за кореспонденция, образования/ училище/ университет/, интереси, хоби. Не забравяйте да посочите за коя позиция кандидатствате – в кой стол бихте желали да седнете, кои обувки бихте желали да обуете?

Ще бъдат избрани и включени 13 деца/ младежи, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията, Координатор социални дейности, Главен счетоводител, специалист„Комуникации“, логопед, психолог и социален работник.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира инициативата като част от дейностите по повод 20-та си Годишнина, и тя да се превърне в ежегодна, така че да помог колкото се може повече младежи да се запознаят с организацията, работата й, екипът, мисия и кауза.

„Бъди С нас за ден“ ще се проведе на 26-ти април 2023 година.

Втората инициатива е по-творческа.

Конкурс за детска рисунка

Под знаменателя на творчеството най-естествено поставяме всичко, свързано с изкуството. Ала то далеч не се ограничава само с това да нарисуваш картина, да напишеш книга или да поставиш спектакъл. Творчество би могло да има във всяка една професия, ако подходиш към нея по този начин. Във всяко съзидание има елемент на вграждане, макар и не в този буквално-опредметен смисъл. Неминуемо оставяш нещо от себе си – от духа си, от същността си, от емоциите си в нещото, което правиш. Раздаваш се, разпиляваш се по един прекрасен начин. 

Възприемаме нашата работа по този начин. Всеки ден е различен. Всяко семейство е различно. Всяко дете е различно. И рисуват различни картини, образи, сюжети, истории…..

Именно затова избрахме форматът КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА.

Как си представяте бъдещето на децата?!

Какво му трябва на едно дете, за да е щастливо?!

Тема на рисунката – Бъдеще за всяко дете

Възраст – 0 – 18 години

Категория – може да се участва с индивидуална рисунка, така и групово участие.

Краен срок – 21.04.2023 година.

На всяка изпратена рисунка, задължително да бъдат изписани имената на детето, школа, училище, възраст; а на пликовете/писмата  – адрес за кореспонденци, телефон и лице за контакт.

Творбите на децата могат да бъдат изпращани по електронен път на адрес mladenova.veni.trifonova@gmail.com или info@speckids.org – „За инициативата КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА“, или на адрес гр. Казанлък, ул. „Войнишка“ 25 за сдружение „Бъдеще за децата“ – Участие в Конкурс за детска рисунка.

Всички участници ще получат Сертификат за участие в Конкурса, а творбите оцение с висока оценка от журито ще бъдат включени в Изложбата по повод 20-та Годишнина на организацията.