Акция Дядо Коледа 2020 е в ход!


Oтново е декември – най-студеният и същевременно най-топлият месец от годината. 

Време за повече обич, добрина и равносметки. 

Декември месец е Коледа, топлина и семейно щастие!

И въпреки трудната и много различна година, която имахме,

вярваме, че желанието да творим

Добро, не е угаснало!

Вярваме, че ни очакват –

Топли и Светли Коледни празници!

Именно това е нашата цел – да помогнем да се случи, в повече семейства, и да усмихнем децата.

За осма поредна година сдружение „Бъдеще за децата“ ще обедини казанлъчани под мотото „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”.

Всеки, който иска да влезе в обувките на дядо Коледа и да усмихне деца и младежи, лишени от родителски грижи, деца в риск или неравностойно положение, може да се включи в кампанията от днес до 14-ти декември.  

Тази година вълшебните елхи са разположени във фоайето на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, на ул. „Войнишка“ 25, /до парк „Розариум“/ и в магазин „Вимакс“.

На тях сме закачили историите на над 150 деца с информация за нашите герои и семействата им и евентуален подарък, за който си мечтае. Всяка история има номер, който ще помогне подаръка да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване самоличността на децата и близките им. Към инициативата се присъединяват и служителите на Арсенал АД, Завод 6, Цех 120, които вече си избраха истории на деца в риск.

#АкцияДядоКоледа

Ако искате  да се включите в големия отбор помощници на Дядо Коледа е необходимо да сторите следното:

Събудете Коледното си настроение и дух!

Изберете локация – ул. „Войнишка“ 25 – КСУДС или магазин „Вимакс“ гр. Казанлък.

Вземете плик с историята на дете (и номера в него) от елхичката със себе си.

Прочетете историята на детето.

Купете подходящ подарък за детето.

Опаковайте подаръка – в кутия или плик/ по ваш избор/

Залепете номера от плика върху пакета, той ще ни помогне, Вашия подарък да отиде при конкретното дете.

Поставете подаръка под елхата, от която сте взели плика.

Може да дарите повече от един подарък, за едно или повече деца!

Коледната играчка прикрепена към плика е за Вас, поставете я на Вашата Коледна елха, за да напомня за жеста, който правите към едно дете и неговото семейство!

„Всяка година в кампанията се включват все повече и повече добротоворци, което означава и повече подаръци, за децата. Ще се радваме и тази Коледа, казанлъчани да прегърнат каузата и заедно да успеем да помогнем на  колкото се може повече деца и техните семейства!“

За наша радост, паралелно с благотворителната коледна инициатива на сдружение „Бъдеще за децата“ – Акция Дядо Коледа 2020, в края на седмицата, доброволци стартират онлайн кампания „С маска на Дядо Коледа“ за набиране на играчки за 100 деца от Община Казанлък. Така се надяваме да стигнем до деца, които не сме успели включим в нашата инициатива. Също така, това е възможност повече хора от цялата страна да се включат и да подарим Коледа за децата и семействата в риск.

Тази Коледа ще бъде различна, тъй като сме в компанията на COVID-19. Разбира се, подаръци ще има, но те трябва да бъдат опаковани, докато носим маска и ръкавици, за да предпазим децата! По същата причина, екипът на организацията, моли да не бъдат поставяни храни, лакомства, лекарства към подаръците. 

Дори, писмата на децата минават под знака на пандемията. Те осъзнават, че животът не е какъвто беше и се случва нещо страшно – тук и по света.

Практиката ни досега бе, нашият екип лично да поема ангажимента да занесе и раздаде подаръците. Но в Акция Дядо Коледа 2020, именно заради пандемичната обстановка, подаръците ще бъдат раздадени от персонала на всяка социална услуга.

„Акция Дядо Коледа” стартира на 02.12.2020г. и ще продължи до 14.12.2020 г. и се реализира с подкрепата на магазин „Вимакс“.

СНЦ „Бъдеще за децата” Ви, благодари за проявената съпричастност и Ви пожелава Весели и Светли празници!!!J

Бъдете здрави!