В Международния ден на доброволеца в Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа 2014”


10836143_626691647442452_1732101925_n „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”.

Под това мото Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, стартира от 5-ти до 19-ти декември Коледна кампания. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Кампанията е адресина към казанлънчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за 70 ДЕЦА.

Деца със специални потребности, деца от семейства  с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци…

Местната организация за пореден път получи подкрепата, както на община Казанлък, така и представители на бизнеса и медиите в града.

Старта на благотворителната кампания бе обявен, днес по-рано в Културно-информационен център на община Казанлък, в присъствието на зам.кмета на община Казанлък, Лилия Цонкова, която изрази подкрепата на общинска администрация в това начинание и надежда, че повече хора ще откликнат на призива на Организацията.

 „Инициативата се провежда за втора поредна година. На финала на „Акция Дядо Коледа”, миналата година, благодарение на хората от Казанлък зарадвахме над 50 малчугана. Ще се радваме и тази Коледа, заедно да успеем да помогнем на  колкото се може повече деца и техните семейства”, споделят от Сдружението.

В рамките на „Акция Дядо Коледа”, екипът на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” е разположил коледни дръвчета в три различни точки на град Казанлък – „Културно-информационен център на община Казанлък (ул. „Искра” №4), в централния офис на „Би Би Си Кейбъл” и магазин „Вимакс”.

На всяка една от вълшебните елхи има определен брой специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство. До елхите е поставено кратко описание на кампанията с инструкции, които новите помощници на Добрия старец да последват. Всеки може да стори по едно добро дело и да подкрепи семейство в риск.

Вземете си една или повече от коледните играчки. Запознайте се с историята на едно или повече деца. И оставeте своя Коледен подарък под елхата, в чувала на Дядо Коледа.

Мария Гинева, Председател на Сдружението:

„Искрено се надявам, че и тази година казанлъчани ще прегърнат нашата идея и ще ни последват. Защото каузата си заслужава! Да помогнем, подкрепим и зарадваме тези деца и техните семейства, в труден за тях момент! Да видим усмивките по техните лица в навечерието на Коледната нощ! Няма нищо по-хубаво от това!”

На 23-ти декември, Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, ще се погрижи всички събрани коледни подаръци, да бъдат поднесени на децата, лично от Дядо Коледа.

Тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа”, Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” е включило потребители от всички работещи социални услуги за деца, на територията на гр. Казанлък – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Дневен център за деца с увреждания.