Героите и Наградите на „Бъдеще за децата” за 2016 година


baner sait_nagrada 2016На стилна Церемония в залата на Културно-информационен център, Сдружение „Бъдеще за децата” връчи годишните едноименни награди.

Събитието уважи и кмета на община Казанлък, госпожа Галина Стоянова, която освен връчи наградата в категория „Приятел на детето“. Г-жа Стоянова благодари за работата на сдружението и неговия екип: „Децата в община Казанлък наистина намериха своята грижа във ваше лице!“, каза тя и обяви победителя – театрална формация „Нашенци“. Ръководителят Жоро Атанасов, който бе и водещ на церемонията, беше видимо приятно изненадан. Той пожела децата да продъжажват да работят. Самата г-жа Стоянова е първият носител на годишната награда „Бъдеще за децата“ за цялостен принос за децата на Казанлък.

Лилия Цонкова – заместник – кмет на Община Казанлък бе отличена в категорията „Обществена личност“ за специалното внимание към малките жители в Общината. Кметът благодари от нейно име, извини отсъствието й по здравословни причини и й пожела „Да постигне мечтата си, защото и тя е едно дете!“.

Призът за „Бизнес с кауза“ получи фирма „Кастамону България“АД.

Три кампании, извън предварително обявените категории, реализирани от млади казанлъчани бяха наградени със специални отличия за развитието и реализацията на кампании в подкрепа на децата. Носители на плакетите обяви мрежовия координатор на Национален алианс за работа с доброволци, госпожа Вера Кирилова, която бе наш специален гост.

За успешни усилия с благородна кауза наградихме: СОУ „Екзарх Антим I“, Клуб „Млад доброволец“ при НГПИД „Академик Дечко Узунов“ и доброволческия клуб при ПГТТМ.

Всички гости на събитието имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите деца от клуб по спортни танци „Роза” при ОДК – гр. Казанлък и музикалната школа по цигулка към СОУ „Екзарх Антим I”, с музикален педагог госпожа Соня Ясенова.

Получените номинации за отделните категории бяха обсъдени и гласувани в рамките на Комисия. Тя бе в състав от представители на организацията, доброволци към сдружение „Бъдеще за децата“ и приятели.

Всички хора, фирми и организации, номинирани за тазгодишната Награда получиха Удостоверение „Бъдеще за децата“. А те са: Мария Колева, Началник на Отдел „Хуманитарни политики” в община Казанлък, Нено Влайков, Народен представител от 43-то НС,  Веска Мараджиева, директор на Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания – в гр. Казанлък, Театрална работилница „Магаре”, Ан Лък, Експерти за Казанлък, Служителите на АРСЕНАЛ АД, Станко Георгиев, художествен ръководител на Дива Денс клуб към ОДК „Св. Ив. Рилски” гр. Казанлък

Годишната награда „Бъдеще за децата” бе създадена с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата „За децата на Казанлък“, защото: „Всички ние имаме привилегията да обичаме децата!“.

Тазгодишната Церемония по връчване на годишните награди „Бъдеще за децата” се осъществи с подкрепата на Ресторант „Ню Йорк Пъб” гр. Казанлък, Фирма „Перфект МЛ”, сладкарница „Хавай” и община Казанлък.