ДА БЪДЕШ БАЩА – „Мили татко“


По повод Световния ден на бащата, който бе на 21-ви юни, деца-потребители на социалните услуги – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания и младежите от Центъра трудова адпатация и социализация, се включиха в инициативата „Мили татко“.
По време на отделните сесии и заниамния с децата си говорихме за здравата връзка между бащата и детето, и колко важна е тя за изграждането на житейско доверие, приятелство и пълноценна семейна среда.
….
Картичка за Деня на бащата, Рисунки – любими занимания с татко, моделиране с пластилин, Писма до татковците….
Попитахме децата и младежите „Какво знаят за своите бащи – години, професия, хоби, любим цвят любима храна, любими дрехи, цвят, какво разсмива татко, какво го ядосва“…. (много забавно и разпускащозанимание за повечето от тях). Темата за таткото-герой и бащата-принц, доминираше и в рисунките и в разказите.
Това може само да ни радва!
А децата и татковците, да бъдат горди едни с други!
За бащата с много лица и настроения – споделеният и грижовен, отдаден на семейството и част от игрите и възпитанието на децата до – нарисувания портрет с любов, когато татко е притеснен и ядосан.
Нашата инициатива „Мили татко“, е провокирана от проекта на колегите от Асоциация „Анимус“ и е част от дейностите, с които ние се присъединихме в отбеляването на Деня на бащата.
Бащинството изисква посвещаване и отдаденост – това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка – на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа.
Сдружение „Бъдеще за децата е част от кампанията „Да бъдеш баща!“, от самото й начало.

 

bty

bty