Дейностите по проект „Заедно с нашите деца“ продължават


И през месец Март проектът „Заедно с нашите деца“ на Сдружение „Бъдеще за децата“ продължава с дейностите, насочени към деца и родители.

Колко важни са приказките за децата? Те са неотменна и значима част от живота на всеки малчуган! Те развиват и образоват, подкрепят и освобождават детските емоции! Приказките са един прекрасен начин, по който децата могат да разпознаят дилемите, родени в техния вътрешен свят и да се справят с тях.

От какво са направени приказките и какви са основните им съставки?

Родители и деца от ДГ „Еделвайс“ и ДГ „Слънчице“ заедно отговориха на този въпрос!

През целия месец те имаха възможност да напишат своя собствена приказка, към която да добавят и илюстрация, за да бъде съвсем истинска тя!

Възпитателите в двете детски градини – партньори по проекта, споделят, че родителите са приели идеята присърце, както може да се види и от самите произведения, които получихме!

Приказките са забавен и вълшебен начин за детето то да включи дневни събития и това да му помогне да определи емоциите си или да намери отговор на въпросите си!

Проектът „Заедно с нашите деца” се осъществява благодарение на най – голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по – добър живот” в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Целта на „Заедно с нашите деца” е да създаде позитивна подкрепяща среда за децата, чрез насърчаване на общуването между родителите и децата и активно взаимодействие на детската градина и семейството.

Благодарим за доброто партньорство и за участието на деца и родители!