ДЕН НА СОЦИАЛНАТА ПОМОЩ


photo_big_1054492На всички, социални работници от екипа на сдружение „Бъдеще за децата” и всички колеги практикуващи тази професия, пожелаваме много здраве, късмет, професионални успехи и още повече хъс за работа!!!

Истински развитото общество е това, което отделя специално внимание и на онези свои членове, които се нуждаят от подкрепа, грижа и закрила. Това са хората, които често наричаме социално слаби. Именно Вашата грижа, уважаеми колеги, е спасителният пояс за тях в най-трудните им дни.

Социалният работник е този, който ежедневно се сблъсква с проблемите на хората. Той е този, който трябва да работи за спазването на човешките права, работейки сред най-бедните и неоправданите. До голяма степен разбирането за социалната работа е сведено до това да се изчисляват помощи, да бъдат наставлявани хората, а не да бъдат подкрепени, за да могат да вземат живота си в собствените си ръце.

Световният ден на социалната работа се чества от 2007 година по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на общността. Отбелязва се през третия вторник на месец март, който тази година е на 15 март и ще премине под мотото „Насърчаване на достойнството и стойността на народите“. По този начин се създава още една възможност да се изгради международна солидарност и да се изразят посланията на регионалните общности на социалните работници.