ДОБРОволческа Коледа от сдружение „Бъдеще за децата”


ДИАН КОСТОВ–КУТИЯВ рамките на два дни – 04.12. и 05.12.2015г., местната организация ще проведе Коледен базар „Hand made за кауза”.

В рамките на един месец в Сдружението пристигаха коледни украшения и сувенири, картички и елхи сътворени от детски ръчички. Събрахме десетки артикули – коледни картички, сувенири, украси, коледни герои и други артикули.

Те ще бъдат предложени на казанлъчани и гости на града на благотворителния базар днес и утре. Щандът е разположен в пешеходната зона на центъра,  на пл. „Севтополис”  в близост до Културно-информационния център на Общината и е обозначен с трансперант и кутия.

Събраните средства, Сдружение”Бъдеще за децата” ще дари за личната кауза на Диан Костов. 28-годишният младеж от Казанлък се нуждае от спешна операция на двете тазобедрени стави и подмяната им с изкуствени имплантa, които ще бъдат изработени по поръчка, така че да съответстват на неговата костна структура. Цената на двата индивидуални, поръчкови имплатна е около 24 000 лева. Диан страда от костно-ставно заболяване и от няколко месеца с голяма болка, може да направи само няколко стъпки, с две патерици.

Призивът „Нека заедно помогнем на Диан Костов!” бе отправен към граждани, бизнеса, фирми и предприятия, медии, институции, училища, детски градини и социални услуги, и изобщо всички ДОБРОтворци в нашия град и България.

В Нашата Доброволческа Коледа за Диан Костов се включиха ученици, учители, директори, родители и много приятели от СОУ „Екзарх Антим I” гр. Казанлък, Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в града, ПГ „Иван Хаджиенов” гр. Казанлък, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Ръжена, ЦДГ „Синчец” село Копринка, ЦДГ №15 „Звънче” гр. Казанлък, ОДЗ №18 „Пчелица” гр. Казанлък и филиал в с. Бузувград, ЦДГ №9 „Слънчице”, гр. Казанлък, ЦДГ „Дружда” село Александрово, общ. Павел Баня,ОДЗ № 6 „Еделвайс”, Дневен център за деца с увреждания гр. Рудозем, Дневен център за деца/възрастни с увреждания гр. Казанлък, ЦДГ №1 „Здравец” гр. Казанлък, Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Казанлък.

Благодарим на всички малки и големи джуждета за огромната подкрепа и добрата работа.

Благотворителният базар се осъществява и с подкрепата на община Казанлък.