ЗОВ ЗА ПОМОЩ – Усмивка За Петя


DMS-PetqСдружение „Бъдеще за децата” се включва в кампанията „Усмивка за Петя”.

През тази седмица (23.02.-27.02.2015г.), в сградата на Комплекса за социални услуги (ул. „Войнишка” 25, бившата Община № 2), можете да си закупите украшения за Баба Марта срещу цената от 1 лев.

Мартениците са изработени от деца – потребители на социалните услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца.

Събраните средства екипът на сдружение „Бъдеще за децата” ще предостави за лечението на Петя.

23 годишната казанлъчанка Петя Мирчева се нуждае от помощ. Преди година и четири месеца, когато ражда своята рожба, здравето й започва да се влошава. След родилния процес получава белодробна емболия. Лекарите я спасяват, но положението й е много сложно от последваща диагноза кожно-ставно, хематологична белодробна форма с имунологична активност. Вторичен антифосфолипиден синдром”. Както трудно се произнася, така и трудно се живее с тази болест. Заболяването е едно от най-редките и здравната каса не финансира лечението му. „Първата вливка е предвидена за 15.март…ако успеем да съберем парите…“
Необходимите средства, с които да се платят специалните вливки от „Бул Био Национален Център по заразни и Паразитни Болести” ЕООД, са на стойност над 1400 лева. Терапията, предписана от проф. д-р Рашков, е по схема с метилпреднизолон, медрол, резохин, имуран и т.н. и се осъществява в МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД – София, Клиника по ревматология. Ежемесечната сума без транспортните разходи до София, която е нужна за скъпоструващите лекарства и процедури, е около 11 хиляди лева. Към този момент лекарите не могат да предвидят колко процедури са необходими за ремисия на заболяването. Единственият начин да започне лечението е като се платят медикаментите.

Всеки, който желае да помогне на младата жена, може да направи и дарение чрез банковата сметка – Общинска банка, Общинска банка ЦУ

IBAN: BG 72 SOМВ 9130 1058 2225 01, BIC: SOMBBGS.