Награди и герои на „БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА 2016”


DSC_4038aГодишната награда „Бъдеще за децата” 2016 в категория „Обществена личност с цялостен принос за децата на Казналък” получигоспожа Лилия Цонкова, заместник-кмет „Проекти с външно с финансиране и хуманитарни политики” в община Казанлък 

 

Сърцето и желанието, с които работи за децата на този град.

Тя се включва във всички изяви на децата, независимо дали те са талантливи, деца-сираци, деца със специфични потребности, в детската градина, в училище или ромчета.  Тя работи за всички деца, по много.

Отдала се е изцяло на своята работа и гони краен положителен резултат докрай. Без да се отказва. Винаги за отзовава – без значение дали е ден, нощ, работен или неработен ден. Спомогна за развитието на проекти и политики, които са в плюс за децата на нашия град и бъдещите поколения. Успешно ръководи своя ресор. Упорито работи за развитието на Казанлък и има смелостта и потенциала да продължават да го прави, има иновативни идеи, готовност да експериментира и да прави всичко възможно града ни да е едно добро място за живеене.

Енергията, волята, старанието и отговорността, които влага в дейността, която ръководи като заместник кмет.

 

Годишната награда „Бъдеще за децата” 2016 в категория „Приятел на детето” и принос За децата на Казанлък получи Театрална формация „Нашенци” при Военен клуб – гр. Казанлък

 

Една група млади хора, които с езика на изкуството показаха какво не бива да е отношението на обществото на децата.

Една група млади хора, които пребориха себе си и своите скрупули.

Те направиха социален експеримент в центъра на града, който завърши с флашмоб под надслов „Ние се обявяваме против това, децата да просят”.

Влязоха в ролята на деца на улицата. Изпитаха върху себе си гнева и пренебрежието на хората. Техният опит доказа още веднъж, че просията поставя децата в опасност, уврежда тяхното здраве и нарушава правата им.

Изтърпяха подигравки и обиди от хората. Усетиха и показаха, че обществото продължава да боледува от липса на чувствителност към социалното явление.

Освен това:

Всяка седмица в рамките на Лято ‘2015 те бяха доброволци и влизаха в ролята на различни приказни герои и потапяха малчуганите във вълшебството на приказките. Рисуваха, играха и се забавляваха заедно с децата на Казанлък. Те показаха своето лично отношение, своето добро отношение.

По този начин, ние засвиделстваме своето уважение към тези млади хора – тяхното мислене и настройка към обществено значими каузи и проблеми.

„Благодарим Ви, за всичко, за вашата мотивация! Продължавайте да бъдете активни, млади и търсещи предизвикателствата!’’

 

 

Годишната награда „Бъдеще за децата” 2016 в категория „Бизнес с кауза” за развитието на коорпоративни политики и принос За децата на Казанлък се връчи на Кастамону България АД

 

Това са едни достойни млади хора, които с много желание и любов правят добри дела,  и радват децата. Тяхната отзивчивост и добронамереност са качества, които срещаме рядко в днешно време.

Служителите от Отдел „Маркетинг и Продажби” и техният директор успяха да убедят ръководството на една голяма международна компания колко е важно да се помага.

Техният екип извоюва развитието на програма за социална отговорност в Компанията. Две години по ред подкрепят Коледната инициатива „Работилница за приключения” и даряват средства за осъществяването на дейността Летен терапевтичен лагер за деца със специфични потребности. И не само това!

Те успяха да мотивират и заразят към дарителство и доброволчество и други хора от тяхното обкръжение, които допринесоха за децата на Казанлък.

Интересуват се постоянно за всички кампании и инициативи, които се правят в подкрепа на децата.

Освен техният принос към осъществяването на летните лагери, предоставят периодично пакети с лакомства и подаръци за децата.

Компанията е спонсор и благодетел на детски градини, читалища и формации.

 

Специални отличия

 

Специално отличие „Бъдеще за децата  2016” за провеждането на кампания с принос За децата на Казанлък получиха учениците от Випуск 2016 на СОУ „Екзарх Антим I” и техният директор госпожа Радиана Стефанова

 

За кампанията „Мечтите понякога са прости, но трудно достижими”

 

 „Да протегнем ръка и да върнем усмивката и радостта от живота.”, „Разчитаме на вашата морална и финансова подкрепа.”, „Благодарим за отзивчивостта!” – бяха част от посланията на инициаторите на една кампания, която успя да обедини целия град.

Учениците ни показаха силата на доброто и как деца помагат на свой приятел. Една група млади хора, обединени от своите учители и директорът на училището успяха да мотивират и други свои съученици от други казанлъшки училища, да се присъединят. Тяхното желание да помогнат на Тошко се превърна във вълна, която завладя Казанлък.

Освен с теорията в училище, децата доказаха, че и дейностите посветени на обществено-значими каузи се оказват доста полезни за техния бъдещ живот и реализация, за тяхното израстване като хора.

 

Специално отличие „Бъдеще за децата  2016” за провеждането на кампания с принос За децата на Казанлък получава Клуб Млад доброволец „Благо-даря” към Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” в града.

 

За кампанията „Да погледнем на ЧИСТО в нашия град”

 

Специална награда за една група млади хора, които успяха да се обединят около една кауза. Те сформираха доброволчески клуб към училището, в което учат. Активно популяризират дейности и инициативи в подкрепа на децата.

Мотивацията на младите доброволци и техният устрем са най-достойните им качества, заслужаващи награда.

Освен учениците от своето училище децата успяха да привлекат за своята ЕКО–кауза връстници и от другите казанлъшки училища.

А в последния етап на кампанията – облагородяване и почистване на детски площадки в града те провокираха живущите в отделните райони и ги привлякоха за свои последователи.

 

Специално отличие „Бъдеще за децата  2016” за провеждането на кампания с принос За децата на Казанлък получава Клуб Млад доброволец „Подай ръка – дари надежда” при Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт гр. Казанлък

 

И последната Специална награда, която сдружение „Бъдеще за децата” присъди тази година за провеждането на кампания в подкрепа на децата на Казанлък е отново за доброволци. Те са ученици в една от казанлъшките гимназии и проведоха благотворителна инициатива „Нарисувай лицето на детето си, помогни на друго дете” в подкрепа на две деца – полусираци от нашия град.

По тяхна инициатива ученици, учители и директори от Казанлък се обединиха в кампанията „Да включим Казанлък и покажем РОЗОВО на тормоза в училище!” по повод Световния ден за борба с тормоза в училище.