Обмяна на опит и добри практики


Групата от гр. Севлиево, в Детската къща, с. Горно Черковище

На 10-ти май сдружение „Бъдеще за децата“ – гр. Казанлък бе домакин на работна среща с цел обмяна на опит и добри практики.

Представители от Общностен център – Севлиево, както и представител на общинска администрация гостуваха в града на розите. Те проявиха интерес, да посетят всички социални услуги, които организацията предоставя и развива. В рамките на един ден групата посети Детската къща в село Горно Черковище, която организацията стартира по проект с Фондация „Лале“ преди три години. Успяха да открият истинската атмосфера в къщата – майки, деца, игри, разговори… тяхното ежедневие. Това, което гостите споделиха е, че са го усетили като „тяхното място“.

След това госпожа Мария Гинева, изпълнителен директор на сдружение „Бъдеще за децата“ ги придружи до Работилничка „Бисквитките“, където освен, че се запознаха с работата на социалното предприятие, успяха  и да опитат нашите вълшебни бисквитки. Денят продължи с гостуване и разговори с екипите на социалните услуги в Комплекса за социални услуги за деца и семейства  – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца,  Спешен прием и Синя стая.