ПОДКРЕПА ЗА БЕЖАНЦИТЕ ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА


Като гражданска организация, която съществува с основна цел да помага на деца в риск и техните семейства, сдружение „Бъдеще за децата“ заявява, че е против решаването на конфликти с военни действия. На фона на случващото се през последните дни, ние напомняме, че Войната води не само до непосредствени жертви и разрушения, а и дълбоко засяга живота на децата ни, при това не само тези на огневата линия. Децата на хиляди километри от събитията преживяват дълбок психически, морален и ценностен шок от случващото се. Защото светът, такъв, какъвто ги учим, че трябва да бъде – се срутва. И най-важното – тяхната сигурност, вяра в доброто и справедливостта, са разклатени.

Организацията ни заявява желание и готовност за оказване на социална и психологическа подкрепа на деца и семейства, бягащи от войната в Украйна. Изразяваме съпричастност с тяхното страдание. Те могат да се обърнат или бъдат насочени към нас за помощ абсолютно безплатно. Нашите екипи – социални работници, психолози, семейни консултанти – работят на територията на община Казанлък.

Сдружение „Бъдеще за децата“ поддържа Фонд от дарения – дрехи, обувки, спално бельо, които може да предостави на нуждаещи се семейства-бежанци – намерили убежище тук, както и пакети с памперси и консумативи за малки деца при спешност.

Споделяме координати за връзка с нас за всички, които искат да помагат на украинските бежанци:

Сдружение „Бъдеще за децата“

Мария Гинева, изпълнителен директор, тел. 0878379261, 0431/62866

special_child@abv.bg, info@speckids.org, Можете да пишете и тук, на лично съобщение.

След 70 години мир, войната ни изглеждаше като някаква мрачна, кошмарна отживелица от миналото. Смятахме, че тази част от историята на човечеството завинаги е приключила. Докато един ден не се събудихме с новината, че войници, танкове и ракети са нахлули в чужда държава на един хвърлей от нас.