Първата група бъдещи родители премина през Училището „Мамо, татко, готови ли сте за мен?”на ЦОП Казанлък


сертификат училище за родители-През месец април отвори врати първото в Казанлък Училище за бъдещи родители. Това е една иновативна идея за нашия град. Какво научиха бъдещите мама и татко?
Инициативата имаше за цел да подкрепи бъдещите родители в много ранния етап на родителството, още преди да се появи детето и веднага след раждането му. На тези срещи дойдоха хора, които имат по-съвременни схващания, които са склонни да търсят информация, да се съветват със специалисти, които да им помогнат. Това са семейства, които ще имат първо дете и родителите основно сами ще се грижат за децата си, при това те искат да бъдат съвременни родители. Училището за бъдещи родители дава възможност двойката да се подготви за идването на детето, както практически, така и психически. 
Изключително важно е семейството да отвори пространство за малкото човече, което ще се роди, да уточни взаимоотношенията със собствените си родители – бабите и дядовците, как те ще участват в отглеждането на детето, как бащите ще се включат. В програмата бяха заложени различни модули като йога за бременни, съвети от специалист за самото раждане, за болничното присъствие, консултация по кърмене и хранене, за ролята на бащата в целия процес на появата на новия човек.
Това училище за бъдещи родители е изключително модерно за Казанлък. Заинтересованите двойки го приемат много добре като възможност за подготовка. Напълно безплатно е за родителите и се провежда в Центъра за обществена подкрепа, в продължение на 6 седмици – общо 6 модула по 2 часа, от 17.30 до 19.30 часа. Вече започна и записването за новата група. 
Очакваме ви!

Училище за родители ЦОП 2016.pdf 

За контакти:

Център за обществена подкрепа – гр. Казанлък

ул. „Войнишка” 25

тел: 043162866, 0876710338