Световен ден на бащата – 21 юни 2020 година


#ДаБъдешБаща #татко #баща #mеncare #родители #бащинство #юни #ДенНаБащата #ВръзкатаЕВажна #WorldFathersDay

Здравата връзка между бащата и детето е много важна в изграждането на житейско доверие, приятелство и пълноценна семейна среда.
Тази година 21 юни – Ден на бащата в цял свят, ще бъде отбелязан у нас със забавно онлайн предизвикателство “Връзката е важна”.
Деца и бащи да обединят усилия в скаутска задача!
Националната кампания “Да бъдеш Баща” кани всички татковци и малки ентусиасти да направят сами някои от емблематичните скаутски възли, които носят посланията за силна връзка и добър пример – Водачески възел, Спасителен възел и Възел на приятелството.

Тази година националната кампания “Да бъдеш Баща” ще отбележи 21 юни, световният Ден на бащата, с онлайн предизвикателството към бащи и деца “Връзката е важна”. Как да направим заедно едни от най-популярните скаутски възли, които пресъздават грижата един за друг, любовта към природата и възможността децата да бъдат самостоятелни с помощта на родителска подкрепа?

“Колко здрава е нашата връзка?
Това ще попитаме татковците и техните деца, надявайки се да ги предизвикаме както към търсенето на отговор, така и в неговото постоянно преоткриване. Бащинството изисква посвещаване и отдаденост – това не е роля, която може да се усвои за няколко часа, а процес, в който родителите често учат от своите деца. Денят на бащата отбелязва именно тази връзка – на взаимно доверие, уважение, зачитане и подкрепа. Решихме да дадем живот на една метафора, като я превърнем в практическо занимание и напомним за ценните неща в живота и в семейството. Те са значими не само днес, но и през цялата година”, споделя екипът на националната кампания „Да бъдеш Баща“.
В рамките на предизвикателството на фейсбук страницата на кампанията „Да бъдеш Баща“ ще бъдат публикувани и видеа, които проследяват детайлно стъпките в забавната задача. Всеки, който желае да участва, може да публикува снимка или видео с хаштаг #ВръзкатаЕВажна #WorldFathersDay #ДенНаБащата. Трима от участниците, избрани на случаен принцип, ще получат и специални награди.
Видеа със скаутските възли и предизвикателството за Деня на бащата можете да видите тук:
http://mencare.bg/%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0…/