Световен ден на социалната работа 2021


#нпо#ngo#социалнаработа#социаленработник#социалниуслуги#световенден#заедно#worldday#mart#март#семейства#общност#солидарност

На 27 март се отбелязва Световният ден на социалната работа. Той е винаги в третия вторник на март и е празник, който има за цел да подчертае постиженията на социалната работа, да повиши видимостта на социалните услуги за бъдещо обществено обслужване, да защити социалната справедливост и правата на човека, като социалните работници в целия свят празнуват и популяризират приноса на професията към отделни лица, семейства, общности и по-широко общество.

Тази година Световният социален ден подчертава Ubuntu: „Аз съм, защото ние сме.“ Това е първата тема на Глобалната програма за социална работа и социално развитие от 2020 до 2030 г., концепция и философия, която резонира с перспектива за социална работа при взаимодействие на всички хора и тяхната среда. Това говори за необходимостта от глобална солидарност и също така подчертава местните знания и мъдрост.Честит празник на всички колеги и приятели от сферата на социалните услуги! Честит празник на висчки, които са посветили ежедневието си на социалната работа! Бъдете успешни! Бъдете здрави!