Сдружение „Бъдеще за децата” е част от картата „Да бъдеш Баща“


Vdiga-10-LejankaАсоциация Родители благодари за подкрепата към национална кампания „Да бъдеш Баща“. „Мъжката фигура често липсва в живота на нашите деца – в детската градина, в училище, а понякога, за съжаление, и у дома. Мисията на „Да бъдеш Баща“ е да ни направи по-чувствителни към това колко важна е връзката баща (или значим мъж)-дете и за мъжете, и за децата, и за семействата и за учителите.

Заедно поставяме началото и се надявам заедно да продължим.

От името на „Да бъдеш Баща“ като мъничък коледен подарък приемете новата карта на посланиците, партньорите и съмишлениците на „Да бъдеш Баща“ – тя отново ни показва, че, благодарение на общите ни усилия, ставаме все повече.”

Всички партньори на кампанията можете да видите на http://mencare.bg/being-a-dad_map_in_bulgaria/.

В рамките на две поредни години сдружение „Бъдеще за децата” участва в инициативата „Седмица на бащата”, като проведе интересни кампании, конкурси и събития на местно ниво. В рамките на кампанията проведе още семейни пикници, пътуваща изложба на посланията „Да бъдеш баща”, конкурс „Моят баща е мечта за всяко дете”, семейна събота.

Присъединяваме се към думите на колегите от Асоциация Родители „Мисията на „Да бъдеш Баща“ е да ни направи по-чувствителни към това колко важна е връзката баща (или значим мъж)-дете и за мъжете, и за децата, и за семействата и за учителите.” Присъствието на бащата е толкова важно, колкото и на майката. Бащината роля има съществено значение за развитието на детето и оказва положително влияние върху неговата мотивация, социален живот и психологическо развитие.

Националната кампания „Да бъдеш баща” продължава до септември 2016 година и е част от глобалния проект MAN CARE.