Седмица на бащата в Сдружение „Бъдеще за децата”


В периода 6 – 12 Ноември 2017, много татковци и техните техните деца, се включиха в Седмица на Бащата! Ние инициирахме събирането на снимки на малчугани, с важни за тях мъже, от кухнята. Супертатковците се отзоваха! И така създадохме шарена галерия от колажи и събрахме колекция от вкусни рецепти. Най – малкият ни участник е едва на два месеца и половина, но за да бъде с него, татко го води дори и в кухнята! От събраните рецепти ще съставим малка готварска книжка, която ще бъде разпространена.

Седмицата на Бащата отбелязахме и съвместно с ДГ Еделвайс и ДГ Слънчице. Малчуганите от двете детски заведения се включиха в кратка видео анкета, в която отговаряха на въпроси, свързани с татковците и други, важни за тях, мъже!

Инициативите са част от Седмица на бащата и се реализират по проект Заедно с нашите деца на СНЦ Бъдеще за децата, финансиран по програма Ти и LIDL за по – добър живот.

Да бъдеш Баща е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. Да бъдеш баща е част от международната кампания MenCare.

Благодарим много на всички, които се включиха!

Албум Седмица на Бащата – https://www.facebook.com/pg/speckids.org/photos/?tab=album&album_id=738205833055449

Мнението на децата за татковците от ДГ Еделвайс – https://www.youtube.com/watch?v=wRZBtx_LtAQ&t=1s

Мнението на децата за татковците от ДГ Слънчицеhttps://www.youtube.com/watch?v=DX6XjZ-4l3g