Седмица на бащата 2020


В ритъм с татко

Под това мото между 9 и 15 ноември в цяла България ще се проведе “Седмица на бащата” 2020, посветена на музиката на бащите и децата.

Всеки може да говори на езика на музиката – достатъчно е да избере една любима песен и да я сподели с останалите. Защото думите и мелодията казват толкова много.

В международната Седмица на Бащата предлагаме на татковците и децата да преоткрият необятния свят на музиката – на старите любими парчета, на новите почти непознати песни. Защото винаги може да научим нещо един от друг.

Създаваме различни активности, които поставят акцент на бащата като ключова фигура в живота на детето. Той е не само този, който ни респектира – заедно с него се забавляваме и опознаваме света. През ноември  опознаваме връзката през звуците на музиката!  

За 7-та поредна година втората седмица на ноември повдига темата за активното бащинство и предлага възможности децата, бащите и майките да прекарат заедно повече хубаво време. Традиционно, в Седмицата на бащата се включват над 100 организации, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове и програми.

Нека заедно открием света през звуци, ритъм и импровизация!

Не забравяйте да използвате Вашето въображение, за да създадете незабравима музикална Седмица.

Ето и нашите предложения за вашата забавна музикална седмица у дома:

Онлайн предизвикателство „В ритъм с татко“ за деца и татковци

Музиката е навсякъде!

Дали шумът обаче може да се превърне в ритъм? Вярваме, че дори и досадното дрънчене може да прозвучи като мелодия с малко въображение. Затова предлагаме на най-малките любители на музиката и звуците с помощта на татко да направят своя песен. Готварските принадлежности ще влязат в нова роля, както и всички домашни уреди, които могат да допълнят песента с неповторимо звучене. Запишете кратко видео със сътворената песен и, при желание, го споделете на нашата Фейсбук страница Сдружение „Бъдеще за децата“, както и в групата „Заедно – за деца и родители“.

Онлайн предизвикателство „Липсинг с татко

През последните години т.нар. „липсинг“ придоби световна популярност с различни състезания и забавни предизвикателства. Липсингът представлява следното: на фона на популярно парче участникът имитира пеене с помощта на мимики. Тази есен предлагаме на татковците да запеят както никога досега, използвайки гласа на своя любим изпълнител. Дали това е вокалът на Фреди Меркюри? Или пък на Стинг?

Възможностите са неограничени!

Важното е всичко това да бъде споделено с малките меломани в едно незабравимо липсинг видео. Запишете кратко видео със сътворената песен и, при желание, го споделете на на нашата Фейсбук страница Сдружение „Бъдеще за децата“, както и в групата „Заедно – за деца и родители“.

Онлайн предизвикателство „Знае ли татко любимата ми песен?“

И малките със сигурност могат да научат татковците си на нещо в света на музиката!

Сигурни сме, че голяма част от децата знаят стилове и песни, за които техните бащи никога не са чували. Предизвикваме децата да пуснат любимата си песен на татко, докато записват клип с неговите реакции, а след това таткото има 30 секунди да пресъздаде част от песента и да измисли подходящ танц към нея. Това онлайн предизвикателство ще е изпълнено с изненади, смях и неподправени реакции. . Запишете кратко видео и, при желание, го споделете на на нашата Фейсбук страница Сдружение „Бъдеще за децата“, както и в групата „Заедно – за деца и родители“.

 

Концерт У ДОМА!  – можете да използвате всички подръчни материали и/или инструменти

Музикален конкурс

Да измислите своя авторска песен с ТАТКО

Запишете кратки видеа, и ги споделете с нас на нашата Фейсбук страница Сдружение „Бъдеще за децата“, както и в групата „Заедно – за деца и родители“ Възможностите са неограничени!

Разбира се, има и всякакъв друг вид дейности, които можете да реализирате, стига това да е възможно в настоящата епидемиологична ситуация.

 Независимо от това как точно ще отбележите Седмица на Бащата, ви призоваваме да бъдете отговорни към себе си и здравето на хората около вас като спазвате всички противоепидемични мерки.

“Седмица на бащата” е инициатива на националната кампания за бащина грижа “Да бъдеш баща”, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.