Старт на номинациите за награда „Бъдеще за децата” 2016


годишна награда 2016Сдружение Бъдеще за децата” гр. Казанлък започва да приема номинации, от днес 9-ти май  2016 година

 

За втора поредна година ние от сдружение „Бъдеще за децата” се обръщаме се към Вас!  – Познавате ли човек, който е направил нещо и/или помогнал за децата на Казанлък?

Очакваме да споделите неговата история с нас, като попълните и изпратите  Формуляра с неговата номинация на special_child@abv.bg, mladenova.veni.trifonova@gmail.bg.

Очакваме Вашите предложения от 09.05.2016г. до 30.05.2016г. /включително/.

Формулярът може да бъде изтеглен от тук.

За целите на Наградата, се търсят хора, които системно помагат и даряват в подкрепа на децата, защото вярват, че специално внимание към децата трябва да има във всяка една сфера на нашия живот, по всяко време.

Номинации могат да се правят в три категории – Обществена личност  – с цялостен принос за децата на Казанлък; Бизнес с кауза – развитие на корпоративни социални програми и проекти за децата на Казанлък и Приятел на детето – доброволци, професионалисти /учители, специални педагози, психолози, социални работници, рахабилитатори, лекари и др./, институции, организации, обществени личности /култура, изкуство, музика/ – хора, направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА.

И тази година на официалната церемония по връчване на наградите „Бъдеще за децата” ние ще отличим инициативи и кампании организирани в подкрепа на децата на Казанлък. Очакваме вашите предложения и истории за будни хора, които със своя труд и желание подкрепят различни каузи или правят нещо социално значимо за нашето общество.

Право на номинация имат всички организации работещи с деца – училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и др.

Местната организация ще сформира Комисия, която ще обсъди и гласува отделните номинации.  Тя ще бъде в състав от пет души – представители на сдружение „Бъдеще за децата”, доброволци, представител на медиите и родители. Всеки член на комисията ще има право да даде своя глас за предпочетена от него кандидатура в категориите “Обществена личност”, „Приятел на детето” и „Бизнес с кауза”. На финала – комисията ще избере три истории, които ще получат годишната награда „Бъдеще за децата 2016”.

Официалната церемония по награждаването, ще се проведе на 7 юни 2016 година, в Културно-информационен център – Казанлък, на ул. „Искра” 4.

Сдружение „Бъдеще за децата” учреди годишна награда „Бъдеще за децата” през изминалата година, с цел да се стимулира доброволчеството и дарителството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”.

Чрез създаването на едноименната награда, екипът на сдружението иска да засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата.

Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите, заслужават да получат признание.