Старт на номинациите за награда „Бъдеще за децата”


Сдружение "Бъдеще за децата"

Сдружение “Бъдеще за децата” гр. Казанлък започва да приема номинации, от днес 20 април 2015 година

 

Организацията учредява годишна награда „Бъдеще за децата”, с цел да се стимулира доброволчеството и дарителството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”.

Чрез създаването на едноименната награда, екипът на сдружението иска да засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите, заслужават да получат признание.

Право на номинация имат всички организации работещи с деца – училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и др.

 

Ние от сдружение „Бъдеще за децата” се обръщаме се към Вас! – Познавате ли човек, който е направил нещо и/или помогнал за децата на Казанлък? Очакваме да споделите неговата история с нас, като попълните и изпратите Формуляра с неговата номинация на special_child@abv.bg, mladenova.veni.trifonova@gmail.bg. Очакваме Вашите предложения от 20.04.2015г. до 15.05.2015г. /включително/. Формулярът е публикуван на официалната интернет страница на организацията.

 

За целите на Наградата, се търсят хора, които системно помагат и даряват в подкрепа на децата, защото вярват, че специално внимание към децата трябва да има във всяка една сфера на нашия живот, по всяко време.

Номинации могат да се правят в три категории – Обществена личност – с цялостен принос за децата на Казанлък; Бизнес с кауза – развитие на корпоративни социални програми и проекти за децата на Казанлък и Приятел на детето – доброволци, професионалисти /учители, специални педагози, психолози, социални работници, рахабилитатори, лекари и др./, доброволци, институции, организации, обществени личности /култура, изкуство, музика/ – хора, направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА.

 

Изборът на наградените ще се проведе на два етапа. В първия ще бъде сформирана фокус-група от деца на възраст 10-16 години. Те ще бъдат запознати с всички номинации, след което цялата група ще трябва да избере по една история от трите категории. Тези три номинации ще получат по една точка, която в последствие ще се прибави към общия им резултат.

На следващия етап – отделните номинации ще бъдат разгледани и обсъдени от Комисия. Тя ще бъде в състав – представители на организацията, членове на Общински младежки съвет Казанлък, доброволци и приятели. Всеки член на комисията ще има право да даде по една точка на една номинация от всяка категория. На финала – трите истории с най-много точки и техните герои ще получат наградата „Бъдеще за децата” за 2015г.

Официалната церемония по награждаването, ще се проведе на 3 юни 2015 година, в Исторически музей „Искра”.

Годишната награда за дарителство и принос в подобряване благосъстоянието на децата на Казанлък се учредява благодарение на проект „Промяна в действие”, реализиран от Сдружение „Бъдеще за децата” гр. Казанлък и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.” www.ngogrants.bg

Изтегли формуляр от тук: blank_nomination_Future of The Children_2015