С благодарност, към „Научи се да даряваш“!


Скъпи родители,

Мили деца,

Госпожо Рачева, 

Днес, отново се обръщаме към вас, с огромно уважение и искрено благодарим за голямото ДОБРО, което сътворихте, като помогнахте за осигуряването на хранителни продукти за семейства от Казанлък и региона, които се сблъскват с трудности в това време.

Знаете, че нашата страна, и ние самите не бяхме подминати от случая „Covid 19” – въведени бяха редица мерки с цел ограничаване на заболяването тук, и по целия свят. Извънредно положение, социална изолация, дистанционно обучение, работа онлайн, различна домашна обстановка, повишен стрес и т.н..

Станахме свидетели на значително увеличение на броя на семействата, които са изправени пред сериозни лишения, поради внезапна загуба на доходи, недостиг на храна и липса до базисни услуги, свързани със здравеопазване, социална подкрепа и грижи.

Нашето общество изпадна в безпрецедентна ситуация, и излизането от „кризата“ се очертава като дълъг процес, в който най-уязвимите членове на нашето общество имат нужда от подкрепа.

Още в началото, на това „ново начало“, когато бе обявено извънредно положение в Република България поради ограничаване разпространението на заболяването Covid 19, при нас започнаха да идват хора и да молят за храна. И случаите се увеличаваха, всеки ден. Крайно нуждаещи се, цели семейства и деца.

Ние от сдружение „Бъдеще за децата“ инициирахме благотворителна кампания за събиране на помощи под формата на хранителни продукти и консумативи. На по-късен етап, нашата организация получи финансиране от фонд „Обеднени срещу Covid 19”, за осигуряване на хуманитарна помощ в подкрепа на 200 семейства. Но се оказа, е броят на нуждаещите се е почти два пъти по-голям. И ние не можем да ги обхванем сами.

Затова отправихме призив за помощ!

 

Вие, малки и големи, хора, които сте част от програмата „Научи се да даряваш!“,

Поклон!

Да ходиш на работа, да подготвиш преди това всичко за децата у дома – дрехи, храна, учебници, тетрадки и да им дадеш сто заръки, за да те посрещнат усмихнати след работа. И мама, и тате, и бате/и кака … – всички да сте спокойни и усмихнати, у дома. Да подготвите вечеря, а след това и да поиграете, и да проверите как върви учебния процес, снимки, включване в групите, в социалните мрежи, време за лягане и отново…И на другия ден, пак. И на следващия…. И така, вече три месеца. Сегашното ежедневие.

И след всичко това да отделиш време, средства и с усмивка да покажеш на детето си какво е ДОБРО!

Благодарим ви, госпожо Лилия Рачева, за всичко, което правите, и за милите, и за точните думи, които сте написали!

Бъдете здрава, и продължавайте да обичате децата, и ги водите по пътя на Знанието и Добротата!

И, както сте казала, „Всички ЗАЕДНО правим малки, но уверени крачки по пътя на знанието, човещината и съпричастността!“

Пишейки този пост, и гледайки вашите лица от фотосите, си представихме лицата, на децата и техните родителите, които ще получат Храна!?

Внесохте толкова Слънце! При нас, в Комплекса за социални услуги. Вярваме, че и във всеки дом!

Благодарим, и на Българския дарителски форум за програмата „Научи се да даряваш“

Програмата и нейната устойчивост във времето доказаха, че децата обичат да помагат, че доброволчеството и чувството за благотворителност се възпитават от рано.

Вече няколко години и ние – сдружение „Бъдеще за децата“, сме част от проекта „Научи се да даряваш!“. С инициираните от нас кампании и дейности, в подкрепа на деца и семейства в риск, и активността на учениците и родителите, които са минали през програмата, успяхме да покажем, че Доброто е заразно, и има своите последователи.

Благодарим ви, за подкрепата и съвместните инициативи, до момента!