Пощенска банка


Пощенска банка е една от водещите финансови институции в България. Инвестициите в устойчивото развитие са основен елемент в дейността на банката. Екипът й твърдо вярва, че развитието на дългосрочната устойчивост на бизнеса е тясно свързано с цялостното благосъстояние и развитие на обществото.

Мисpostbankията е да бъде пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, и от позицията на водеща финансова институция да подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, култура, спорт и грижа за околната среда.

Сред  основните проекти са кампанията за финансова грамотност „Финанси по ноти“, стратегическото партньорство с УНИЦЕФ България „Най-добър старт за всяко дете“, благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run, вътрешната програма „Зелен старт с Пощенска банка“, участието в международната инициатива PARKing Day, партньорството с Американския университет в България и други водещи висши учебни заведения, Националната търговско- банкова гимназия и много други. Пощенска банка работи с някои от най-големите неправителствени организации в България и се стреми да бъде техен дългосрочен партньор. За всички свои проекти в сферата на корпоративната социална отговорност, Пощенска банка е отличавана с редица национални и международни награди.

„Юробанк“ АД е дарител на Сдружение „Бъдеще за децата“ от 2010г. всяка година деца в риск от организацията рисуват коледни картини, които красят коледните картички на банката и изработват мартеници съвместно със своите родители, доброволци и специалисти от организацията. Средствата се изразходват за провеждането на летен терапевтичен лагер и други дейности и инициативи на организацията.