Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Дарителска кампания в подкрепа на АГ отделението в Казанлък

Силни сме, когато сме заедно!

Така съвместната инициатива на Община Казанлък и СНЦ „Бъдеще за децата“ в подкрепа на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ приключи успешно. Ще бъде закупено модерно родилно легло, с което отделението по акушерство и гинекология на лечебното заведение вече ще разполага с общо 2, два модерни гинекологични стола за приемния кабинет и малка операционна, а не както първоначално целеше един, плюс инструменти за операционния блок. Стартът на кампанията под надслов „Дай живот в Казанлък –да подкрепим Родилно отделение“ бе даден на 5-ти декември, а резултатите отчетени на празника Бабинден. Събраната сума в дарителската кампания в подкрепа на АГ отделението на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“- гр. Казанлък, е в размер на 21 130лв. Добрият резултат бе съобщен от заместник-кметът на община Казанлък Лилия Цонкова на пресконференция в Община Казанлък за отчитане на набраните средства на финала на кампанията. Тя припомни и главните цели на кампанията: по-разпознаваемо казанлъшкото родилно отделение, което обслужва жителите на 5 общини, с по-добри условия за работа на персонала и осигуряване на по-уютна и спокойна атмосфера за родилките в най-важния момент от живота им. „Кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува!“, обобщи Лилия Цонкова.

За кампанията са направени 42 направени финансови дарения, от 14 на фирми и 15 дарения от частни дарители, 11 от благотворителни инициативи и 2 организации. 50% от сумата се образува от корпоративните дарения, което е знак, че бизнесът в Казанлък, развива своята социална отговорност, и подава ръка на желанието за положителни промени.

Мария Гинева, изпълнителен директор на СНЦ „Бъдеще за децата“: „Съвременният свят живее в условията на остри социални проблеми и в тази връзка от особено значение е хората, бизнеса да са по-отворени, проактивни. Дали има личен мотив, или това, че забележимо се увеличава ролята на бизнеса в развитието на обществото…. Но е факт! Успяхме да докажем как заедно можем да постигаме добри резултати. За по-малко от месец, нашият град се обедини и показа силно гражданско участие. Засвидетелствахме своята съпричастност и уважение към труда и професионализма на лекарите и екипа, който е до родилките и техните бебета в този толкова от пожелаем, все повече деца да проплакват в местната болница!“

Дарителски средства от различни коледни благотворителни инициативи – базари и концерти на четири училищата постъпиха по сметката на кампанията. Училищата са ОУ „Никола Вапцаров“, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, СОУ „Екзарх Антим“, ОУ гр. Крън, 4 детски градини – ДГ „Снежанка“, ДГ „Юрий Гагарин“, ДГ „Буратино“, ДГ „Слънчице“, 2 Читалища се включи в кампанията НЧ „Искра – 1860“ и НЧ „Христо Ботев-1897“ с. Розово. НЧ „Възродена Искра-2000“ също подкрепи каузата в рамките на своя коледен благотворителен концерт.

С инициатива в навечерието на Коледа, подкрепиха кампанията и социалните услуги в Община Казанлък организиран от Домашен социален патронаж като направиха кулинарна изложба – базар в подкрепа на каузата. Набраната сума е 750 лв.

Младежите от Младежки общински съвет организираха фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „Севтополис“, която бе отново в принос на каузата.

Широка подкрепа идеята за подобряване на условията в АГ-отделението на МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ срещна сред почти всички детски градини, училища, читалища и социални заведения.

От благотворителния коледен базар „Hand made с кауза“ бяха набрани 1860 лв.

Тук трябва да благодарим на всички, които осигуриха ръчно изработени Коледни сувенири и красоти деца, родители, учители и специалисти от ДГ № 7„Буратино“, ДГ №18 „Пчелица“, ДГ №17 „Славейче“, ДГ №9 „Слънчице“, ДГ №16 „Роза“, ДГ № 6 „Еделвайс“, ОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Георги Кирков“, ПГ „Иван Хаджиенов“, Гимназия „Академик Петко Стайнов“, Дневен център за деца с увреждания – гр. Казанлък, новосъздадения Център за трудова адаптация и социализация към сдружение „Бъдеще за децата“, и др.Благодарим на всички, които подкрепиха кампанията и доказахме, че чудесата се случват!

Дарения по Банков път:

Сдружение "Бъдеще за децата"

Булстат 123648231

гр. Казанлък, ул. "Войнишка" 25,

Валута: BGN;

IBAN: BG82 STSA93000013794439;

BIC: STSABGSF

Банка ДСК, клон – гр. Казанлък