(Бългaрски) 20 години Бъдеще за децата


Тази година сдружение „Бъдеще за децата“ навършва 20 години от своето създаване.

Отбелязването на 20-та Годишнина е чудесна възможност да благодарим на екипа, доброволците ни, членовете на общото събрание за техият принос. Предлага възможност за размисъл и поглед назад към всички предизвикателства, които са вече преодолени.

Юбилейната кампания, която сме подготвили ще ни върне назад във времето, ще ни срещне с бъдещето, и ще използва по най-ефективният начин, за да запознаем широката публика с нас – постижения, настоящата ни работа и фокус, мисия, нашите планове и поглед в по-доброто бъдеще на децата ни.

Ето какво предстои!

Изпращаме месец март и поставяме началото на две инициативи

„Бъди С нас за ден“

Когато искате да отидете на някъде или да постигнете успех в кариерата, първото и основно нещо, което трябва да направите е първа крачка. А след първата крачка, ще направите и следващата. Важно е да сте активни, да се поинтересувате за възможностите и да изберете своят път.

Всички знаем за международната инициатива, в която деца заемат местата на мениджъри от бизнес средите или администрацията. Вдъхновени от нея и желанието да направим нашата работа по-прозрачна и достъпна, решихме, че е време да поканим младежи със свежи идеи, гражданска позиция и интереси в работата с кауза – да бъдат част от нашият екип за един ден.

„Бъди С нас за ден“ е инициатива за деца и младежи между 13 и 22 години, живеещи на територията на Община Казанлък и региона.”

До 15-ти април, можете да заявите своето желание за участие на адрес mladenova.veni.trifonova@gmail.com или info@speckids.org,  – “За инициативата БЪДИ С НАС ЗА ДЕН“, като напишете кратко мотивационно писмо, и вашите данни – имена, телефон и адрес за кореспонденция, образования/ училище/ университет/, интереси, хоби. Не забравяйте да посочите за коя позиция кандидатствате – в кой стол бихте желали да седнете, кои обувки бихте желали да обуете?

Ще бъдат избрани и включени 13 деца/ младежи, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията, Координатор социални дейности, Главен счетоводител, специалист„Комуникации“, логопед, психолог и социален работник.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира инициативата като част от дейностите по повод 20-та си Годишнина, и тя да се превърне в ежегодна, така че да помог колкото се може повече младежи да се запознаят с организацията, работата й, екипът, мисия и кауза.

„Бъди С нас за ден“ ще се проведе на 26-ти април 2023 година.

Втората инициатива е по-творческа.

Конкурс за детска рисунка

Под знаменателя на творчеството най-естествено поставяме всичко, свързано с изкуството. Ала то далеч не се ограничава само с това да нарисуваш картина, да напишеш книга или да поставиш спектакъл. Творчество би могло да има във всяка една професия, ако подходиш към нея по този начин. Във всяко съзидание има елемент на вграждане, макар и не в този буквално-опредметен смисъл. Неминуемо оставяш нещо от себе си – от духа си, от същността си, от емоциите си в нещото, което правиш. Раздаваш се, разпиляваш се по един прекрасен начин. 

Възприемаме нашата работа по този начин. Всеки ден е различен. Всяко семейство е различно. Всяко дете е различно. И рисуват различни картини, образи, сюжети, истории…..

Именно затова избрахме форматът КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА.

Как си представяте бъдещето на децата?!

Какво му трябва на едно дете, за да е щастливо?!

Тема на рисунката – Бъдеще за всяко дете

Възраст – 0 – 18 години

Категория – може да се участва с индивидуална рисунка, така и групово участие.

Краен срок – 21.04.2023 година.

На всяка изпратена рисунка, задължително да бъдат изписани имената на детето, школа, училище, възраст; а на пликовете/писмата  – адрес за кореспонденци, телефон и лице за контакт.

Творбите на децата могат да бъдат изпращани по електронен път на адрес mladenova.veni.trifonova@gmail.com или info@speckids.org – „За инициативата КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА“, или на адрес гр. Казанлък, ул. „Войнишка“ 25 за сдружение „Бъдеще за децата“ – Участие в Конкурс за детска рисунка.

Всички участници ще получат Сертификат за участие в Конкурса, а творбите оцение с висока оценка от журито ще бъдат включени в Изложбата по повод 20-та Годишнина на организацията.


http://20-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82

Старите ленти говорят …

Като част от юбилейната капания на сдружение “Бъдеще за децата” – 20 години Заедно за децата и семействата”, решихме да извадим снимки, текстове, публикации, проекти, интервюта, информация от СТАРАТА РАКЛА или архива.

Защото смятаме, че всяко БЪДЕЩЕ се гради на историята, на миналото.

Защото сме благодарни на времето и уроците, които научихме.

Защото не искаме да забравим хората, които са, и с били част от тази организация.

Защото по този начин искаме да благодарим на всички , които сме срещнали по пътя си.

Следете на нашата страница – Сдружение “Бъдеще за децата” в социалната мрежа Facebook и Instagram

14 деца и младежи се включиха в „Бъди С нас за ден“

На 26 април се проведе БЪДИ С НАС ЗА ДЕН, в която участваха деца и младежи в ученическа възраст, от 12 до 18 годишна възраст. Инициативата е част от юбилейната кампания на сдружение „Бъдеще за децата“ по повод 20 години от учредяването му.

До 15-ти април беше срокът, в който всеки желаещ трябваше да заяви своето желание за участие чрез мотивационно писмо и да посочи за коя позиция кандидатства – в кой стол би желал да седне.

Какво се случи в деня на инициативата?

14 деца – ученици от ППМГ „Никола Обрешков“, СУ „Екзарх Антим I” и ОУ „Чудомир“ – град Казанлък, бяха разпределени и заеха местата на Изпълнителния директор на организацията – госпожа Мария Гинева, Координатор социални дейности и услуги, Специалист „Човешки ресурси“, Специалист „Комуникации“, социален работник, психолог, логопед – в Комплекса от социални услуги за деца и семейства. Запознаха с Председателя на организацията – Красимира Димитрова и специалисти от социалните услуги.

Събитието протече в свободен формат – имаше разговори, въпроси, отговори. Децата разгледаха всички зали и помещения в сградата, консултативните кабинети на специалистите. Влязоха в роля – работиха с деца, бяха в истинска консултация, създаваха документи, Заповеди, постове в социалните мрежи, планове и др.

„Инициативата се провежда за първи път, но няма да е за последен. Нашето желание е тя да се превърне в традиция. Това, което видяхме и чухме днес, ни дава още по-голяма мотивация за това. Младите хора търсят и искат да се изявяват. Да бъдат чути. В различни формати. Ние от своя страна, бихме искали да изградим доверие у тях, и като цяло в общественото пространство. Вярвам, че децата, които влязоха днес в нашите обувки и колегите, които бяха до тях – са останали с добри впечатления!“, коментира госпожа Мария Гинева, изпълнителен директор на сдружението.

„Когато отправихме това предизвикателство към учители, родители и деца вярвахме, че ще бъде полезно за всички. Всяко едно от децата, от тук нататък, ще му се налага да говори, да учи, да преживява различни ситуации. Всеки един такъв проект е в плюс за тях – в личното им израстване, за развитието ми и общата им култура изобщо. Работата в неправителствена организация е доста динамична, дните не си приличат, и учиш всеки ден – баланс в  отношенията и ангажиментите, да комуникираш, да търсиш… Лично за себе си, мога да кажа, че съм доволна от пилотното издание на БЪДИ С НАС ЗА ДЕН. Първо, защото дойдоха всички деца. И второ – защото видях у тях БЪДЕЩЕ! Използвам случая да благодаря на всички участници! Вратите ни винаги са отворени!“, допълва Невена Трифонова, специалист „Комуникации“.

 „Бъди С нас за ден“ ще се превърне в ежегодно събитие, за могат колкото се може повече деца и младежи да се запознаят с организацията, работата, екипът и каузите й.

20 детски картини избра журито на Конкурса „Бъдещето на децата“

От всички получени творби екипът на сдружението избра 20-те, които представят БЪДЕЩЕТО на ДЕЦАТА по най-интересен и по детски, начин.

В началото на месец април от организацията обявиха началото на Конкурса за детска рисунка и приканиха деца, и техните родители и учители да се включат и представят БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА, през своите очи и ръчички.

До 21-ви април беше крайният срок, за да бъдат получени творбите.

Как си представяте бъдещето на децата?! Какво му трябва на едно дете, за да е щастливо?! – Върху тези въпроси, трябваше да размишляват, и да изобразят на белият лист, деца на възраст до 18 години.

В рамките на почти месец време, бяха получени над 70 картини общо. Освен от град Казанлък, в Конкурса се включиха и деца от Плевен, Монтана, Велико Търново, Ихтиман, Сливен, Луковит.

Преди дни, журито в състав: Красимира Димитрова, Председател на сдружение „Бъдеще за децата“, Стела Цветанска, психолог, Десислава Димитрова, психолог и Андреана Димова, социален работник, селектираха рисунките в четири възрастови категории – от 3-6 години, 7-9 години, 10-11 години и 12-13 години.

Картините, които ще бъдат включени в юбилейната изложба на организацията по повод 20-та Годишнина са на:

Белослава Далиева, 11 г., „Арт линия“ – гр. Казанлък

Даниел Станиславова Ангелова, 12 г., СУ „Екзарх Антим I” гр. Казанлък

Габриела Игнатова, 11 г, ОУ „Чудомир“, гр. Казанлък

Анелия Терезова Нинчева, 8 г., ОУ „Васил Левски“, с. Д. Луковит

Ралияна Генчева Дончева, 5 г., ДГ № 9 „Слънчице“ – гр. Казанлък

Семир Мехмед Ахмед, 5 г., ДГ № 9 „Слънчице“ – гр. Казанлък

Йоана Николаева Ферменджиева, 6 г., ДГ № 9 „Слънчице“ – гр. Казанлък

Дария Джамал Папарланова, 6 г., ДГ № 9 „Слънчице“ – гр. Казанлък

Айкут Мехмедали Челик, 6 г., ДГ № 9 „Слънчице“ – гр. Казанлък

Ивайла Маджарова, 10 г., „Арт линия“ – гр. Казанлък

Николина Иванова, 11 г., „Арт линия“ – гр. Казанлък

Йоана Цонкова, 7 г., „Арт линия“ – гр. Казанлък

Мира Краджова, 7 г., „Арт линия“ – гр. Казанлък

Мелиса Кехайова, 7 г., „Арт линия“ – гр. Казанлък

Хрисия Ангелова, 1 „а“ клас, ОУ „Мати Болгария“ – гр. Казанлък

Илияна Башкехайова, 1 „а“ клас, ОУ „Мати Болгария“ – гр. Казанлък

Диан Драгнев, 13 г., ОДК – гр. Казанлък

Виктория Ангелова Сарачева, 12 г., Народно читалище „Пробуда-1920”- с. Копринка, община Казанлък

Версавия Янкова, 12 г., „Две лица“

Аделина Петрова, 12 г., гр. Велико Търново

Всички деца, които са изпратили своите рисунки ще получат Удостоверения за участие в Конкурса за детска рисунка „Бъдещето на децата 2023“, а творбите им ще бъдат показани в официалната страница на организацията – Сдружение „Бъдеще за децата“.

Конкурсът за детска рисунка  е част от юбилейната кампания на сдружение „Бъдеще за децата“ по повод отбелязването на 20-та Годишнина от неговото създаване!