Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Благотворителна изложба в подкрепа на сдружението

Стартирахме месец октомври с поглед към изкуството.
Не случайно.
По идея на Геновева Бюйлекова, ученичка в СУ "Екзарх Антим"1 в Комплекса от социални услуги – Център за социална рехабилитация и интеграция се състоя арт-ателие за деца със специални потребности – потребители на Центъра, приятели на организацията, и на това слънчево момиче. Инициативата е изцяло нейна, а за организацията й помогнаха Андреана Димова - част от Able Mentor и Сдружение "Бъдеще за децата", както и Art Room. Геновева е участник в Менторска програма Able mentor -Казанлък и обича да се занимава с различни неща в свободното си време, както и да се включва в проекти и дейности за насърчаване на гражданската позиция. И ето, че сдружение „Бъдеще за децата“ е кауза на първото й благотворително събитие.
Творчеството, изкуството, далеч не се ограничава само с това да нарисуваш картина, да напишеш книга или да поставиш спектакъл. Творчество би могло да има във всяка една професия, в дейност, ако подходиш към нея по този начин. Във всяко съзидание има елемент на вграждане, макар и не в този буквално-опредметен смисъл. Неминуемо оставяш нещо от себе си – от духа си, от същността си, от емоциите си в нещото, което правиш. Раздаваш се, разпиляваш се по един прекрасен начин. Именно затова бяха включени деца, които да изразят своите емоции и чувства. А децата знаем са най-чистите, най-неприкритите.
Картините – резултат от ателието, от общият им труд и вдъхновение, ще бъдат подредени в благотворителна изложба, на 11-ти, този месец в Библиотека „Искра“, а събраните средствата - дарени на Сдружение "Бъдеще за децата".
410 лв. бяха събрани във вечерта на откриването
На 11-ти октомври се проведе Благотворителната изложба организирана от Геновева Бюйлекова, в подкрепа на сдружение „Бъдеще за децата“. Събитието се състоя в Общинска Библиотека „Искра“ – гр. Казанлък. Събраните средства в деня на откриването бяха в размер на 410 лв. Картините все още се намират във фоайето на втория етаж и всеки, който желае да подкрепи каузата на Геновева, може да посети изложбата и да си закупи рисунка с душа.
Благодарим ви, за подкрепата!