Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи едноименните Годишните награди 2024

Тазгодишната Церемония бе на 11-ти юни в една от емблематичните къщи от миналото на Казанлък, днес - Културен център – „Алиолувата къща“ и премина под знака „Историите разказваме заедно!“ Всички ние сме едновременно и читатели, и създатели на истории, и книги. Какво ще откриеш в човека срещу теб зависи не само от това на коя страница ще отвориш, а и от това коя страница от твоята история пишеш в момента. Всички сме свързани и всеки би могъл да бъде на мястото на другия. Всеки ден срещаме „корицата“ – човекът, неговото лице, името на фирмата, но какво се крие в „страниците“ разбираме от разказите – за него и от него.
Вдъхновители... Човеци... Добротворци...
Нашата цел е да покажем онези граждани, хора с големи сърца, които допринасят със своя труд и загриженост за децата на Казанлък. Да поощрим тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот.
С приветствие и благодарност в началото на тържествената част към гостите се обърна Изпълнителният директор на сдружение „Бъдеще за децата“ – госпожа Maria Gineva. „Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Благодаря ви!“, завърши тя.
Госпожа Теодора Георгиева, директор на Общинска библиотека Искра Казанлък „Искра“, връчи статуетката за Обществена личност на д-р Тодор Гаргов - пример за човечност, доброта и сила на духа. Той бе отличен за цялостната си работа като лекар и затова, че активно участва и подпомага социалните работници по отношение на превенция на ранни бракове и раждания, семейно планиране и лечение на момичета и жени без здравни осигуровки. Благодарение на него в казанлъшкото родилно отделение са проплакали хиляди бебета. В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи „ЮМТ“ АД Umt Bulgaria – за развитието на корпоративна социална отговорност. Изпълнителният директор на фирмата – господин Николай Спиров отдава много време, средства и внимание на каузата „Академия за таланти“ в село Розово. Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени най-много номинации – 9 на брой, намери своето място в ръцете на Даниела Ленева, човек с над 20 стаж в социалната сфера. С плакет „За децата на Казанлък!“ от Председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова, бяха отличени ръководството и учениците на ОУ "КУЛАТА" - гр. Казанлък - за реализацията на мащабна кампания за закупуването и монтирането на люлка за деца със специални потребности в парка. След подготовката и реализацията на няколко благотворителни събития и търсенето на дарители – най-после тази година, за Празника на детето – 1-ви юни, люлката намери своето място парк „Розариум“ и вече радва деца и родители.
Другите две отличия за кампании в подкрепа на децата от Казанлък бяха връчени на Кирилка Димитрова, Младен Желев и Stanimir Georgiev – за провеждането на мащабна обществена кампания „Влияние и последици при взаимодействието на деца и подрастващи с дигиталните технологии и социалните мрежи.“ и фирма „Колонад Иншурънс Ес Ей“ – за оказаната подкрепа в популяризацията на инициативата „Пътуваща Работилничка за бисквитки“ и устойчиво партньорство с организацията.
Социалната работа е едно от най-силните звена във всяка една държава и тя се върши споделено и с единомислие, събира хора с еднакви ценности, учи на толерантност. „Бъдеще за децата“ удостои с признателност и специални отличия госпожа Сребра Касева, заместник-кмет „Хуманитарни политики“ в община Kазанлък и Държавно Горско Стопанство – гр. Казанлък.
Водещи на Церемонията бяха Георги Атанасов Joro Atanasov, актьор и водещ на светски събития и Станислава Стоянова, която е част от организацията от нейното създаване. Гостите се насладиха на изпълненията на децата от Детска танцова школа "Трепетлика " към читалище Възродена Искра 2000 и вокалните изпълнения на дуетът – Кристина Парова и Цветелина Иванова – част от Вокална формация при Общински детски комплекс Казанлък „Св. Иван Рилски“ – гр. Казанлък.
Формулярът за Номинации бе достъпен до 22.05.2024г. и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация. Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание и Председателя на организацията. В рамките на един месец бяха получени 25 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА! Всички те, получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“: Основно училище "Георги Кирков" гр. Казанлък, "Есетере България“ ЕООД, „Дриймикс“ ООД, Brothers GYM (https://www.facebook.com/profile.php?id=100063529961850) , Дана Стойнова, Школа „Арт Линия“ - Vanya Zapryanova и @Rosen Donchev, Мото клуб „Черни рози“, Tanq Teneva - Uzuncheva, Daniela Zaharieva, Атанаска Градинарова, Yana Perperieva, Елена Николаева, ДГ „Славейче“ гр. Казанлък, Младен Желев / Mladen Zhelev, Genoveva Byuylekova.
Сдружение „Бъдеще за децата“ учреди едноименната награда през 2015 година, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение, да кажем БЛАГОДАРЯ на всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.
Към момента организацията подкрепя над 280 деца и семейства в риск като предоставя услуги за развиване на техните възможности и социално включване.
Благодарим на всички гости, които споделиха Празника ни!