Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Пътуваща Библиотека на играчките

Единствената на територията на област Стара Загора „ Библиотека на играчките“ в Казанлък, по инициатива на сдружение „Бъдеще за децата“ започва да пътува и да гостува. 

УЧЕНЕ С ИГРИ

„Къщи на семейството“ в гр. Казанлък, ОУ „Чудомир“, гр. Крън, с. Ръжена и в Детската къща в с. Горно Черковище.

От вторник до петък, във всяка една от тях от 09:00 до 12:00 часа, образователни и дидактически играчки, са на разположение на всички деца и родители – посетите на Къщичките. Нашият библиотекар ще се погрижи да ви предложи играчката, която е най-подходяща за вашето дете, съобразено с възрастта и развитието му. „Библиотека на играчките“.

Библиотеките за играчки дават възможност на родителите да развиват своите родителски умения и да разберат ролята на играта в етапите на развитие на детето си. Те също така предоставя възможност за изграждане на връзки в общността – както сред родителите, така и с ангажирани с предлагане на различен тип социални услуги. Играта е ключов начин, чрез който децата се учат. Достъпът до качествени образователни играчки помага на децата да развият умения, които са важни за здравословно физическо и познавателно развитие, както и да научат социални уроци за споделяне и отговорност.

Библиотеката е съвместна инициатива на сдружението и WWO Bulgaria, Библиотеките за играчки дават възможност на деца от семейства в по-лошо материално състояние да получат достъп до играчки, пъзели, игри и книги. Установено е, че децата с достъп до по-широк набор от играчки са по-склонни да бъдат заинтригувани и стимулирани.

Инициативата Пътуваща Библиотека на играчките е част от нашата подкрепа в партньорството ни с Община Казанлък да развием и обогатим услугите в Семейните къщички.