Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Казват, че Доброто трябва да е нещо тайно

Казват, че Доброто трябва да е нещо тайно.

Да е скришно. Прави, струвай – никой да не разбира за него. Само ние да си знаем. А всъщност „Може ли да има по-добър двигател към нещо положително от личния пример?“

Ето, че след кратка пауза, от две години, в която преживяхме и видяхме много, продължаваме Заедно да търсим и намираме нашите герои. Да разказваме за тях. Светът се нуждае от добри примери. Всяка дребна ПРОМЯНА, която някой прави към по-добро, заслужава да бъде споделена. Защото вдъхновява. Защото дава ВЯРА. 

На стилна Церемония в залата на Театър „Любомир Кабакчиев“ – гр. Казанлък, Сдружение „Бъдеще за децата” раздаде едноименните си награди за шести път.

И тази година, нашата цел бе да покажем онези граждани, хора с големи сърца, които са допринесли със своя труд и загриженост за децата на Казанлък.  Да поощрим тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот. Защото доброто е тук! Случва се!

С вълнение и признателност в началото на тържествената част към гостите се обърна Изпълнителният директор на сдружение „Бъдеще за децата“ – госпожа Мария Гинева:

„Много се вълнувам, че сме тук, Заедно! Решихме да възобновим тази инициатива, и да продължим да пишем историите за добрите дела, за благотворителността в Казанлък, в подкрепа на децата. За силата на надеждата, за това колко е важно да бъдем Хора, с гражданска позиция. От една страна Пандемичната обстановка ни изправи пред големи и дълготрайни предизвикателства. Животът на стотици хора се промени! След това войната, която се случва толкова близо до нас. Страхът от утрешния ден. И всъщност видяхме как трудностите ни обединиха! Имаше хора, които помагаха на всяка линия, за всичко! Желанието за живот бе по-голямо от всичко! Много граждани се включваха като доброволци в редица инициативи и откликваха на апели за помощ, през последните две години! И да, ето сега сме тук! Пренаредили приоритети си, оценили здравето и живота си, напълнили главите си със земни мечти и начертали малки крачки!“

Бяха връчени призове в категориите – Цялостен принос, Бизнес с кауза и Приятел на детето.

 „Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Радвам се, че сдружение „Бъдеще за децата“ успя да осъществи инициативата си тази година и Празникът на Доброто се върна. Защото се събираме, за да празнуваме живота и успехите на децата, и делата в името на тяхното щастие. Благодаря Ви!“ Това бяха думите на госпожа Лилия Цонкова, заместник-кмет на община Казанлък, която връчи статуетката за Цялостен принос на Спортен клуб по лека атлетика „Пендарева“. Петя Пендарева и нейният екип бяха отличени за цялостната си работа и изключителния си принос за развитието на проекти и инициативи с цел повишаване благосъстоянието на децата, тяхното здраве и възпитание в любов към спорта. 

В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи Юробанк България АД – Пощенска банка, за развитието на корпоративна социална отговорност. Каузата на сдружение „Бъдеще за децата“ е част от социалните програми на Пощенска банка над 12 години, благодарение, на което деца и младежи са ползвали безплатна хипотерапия,  участие в летни терапевтични лагери, направихме стаята за консултации в родилно отделение и много други инициативи. 

Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени 9 номинации, намери своето място в ръцете на Мая Стоянова, основател и ръководител на Театралната студия към НЧ „Искра-1860“.

Плакети за реализацията на кампании в подкрепа на децата на Казанлък бяха връчени от Председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова. Със сълзи от радост в очите, 

Краси сподели за емоциите и следите, които е оставила всяка една от кампаниите: На 12 Г клас на ППМГ „Никола Обрешков“ – гр. Казанлък – за доброволчество и реализацията на Благотворителен базар за книги, Деян Симеонов – за кампанията „С маската на Дядо Коледа“ и Фондация „Ангели за България“ – устойчиво финансиране на проекти с цел подобряване живота на децата и техните семейства.

Тази година ръководството на сдружението, реши да връчи и още едно специално отличие – на „Ротари клуб“ – гр. Казанлък, за развитието на устойчиво партньорство и дарителство през годините. Наградата бе приета от Президента на Клуба в града на розите, господин Ибрахим Качан.

Всички ТЕ приеха поздравленията и аплодисментите на гостите в залата и обещаха, че ще продължат да бъдат приятели на децата. 

Водещ на Церемонията бе Георги Атанасов, актьор при Общински театър „Любомир Кабакчиев” – гр. Казанлък. Всички гости на събитието имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите деца от Театрална формация „Нашенци“, Клуб по спортни танци „Роза”, Балет „Дива Денс“ и  Вокална студия „Искрица“.   

Формулярът за Номинации бе достъпен за цялата общественост до края на месец май и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация.  Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание, Управителния съвет и Председателя на сдружение „Бъдеще за децата“. В рамките на един месец бяха получени общо 22 номинации. 22 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА!

Всички те, получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“:

 • Мария Славова, председател на МЦР „Взаимопомощ“
 • СКП „Траяна“, Валя Костова – музикален педагог
 • Белла Моллова – психолог към ОУ „Паисий Хилендарски“
 • Милена Шалаби – сладкар и доброволец
 • ОУ „Мати Болгария“ – гр. Казанлък
 • ДГ „Слънчице“ – гр. Казналък
 • ДГ „Буратино“ – гр. Казанлък
 • Йоана Георгиева Йончева – Фильова
 • Антон Антонов – кмет на с. Горно Черковище
 • Донка Гяурова – социален сътрудник в Детска къща – с. Горно Черковище
 • Валентина Димова – Клуб „Светлини под сенките“
 • Михаил Кратунков – „Бизон Дизайн“ ООД
 • СНЦ „Терапии асистирани с коне“ – Петя Караниколова
 • Мирослава Енева