Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Сдружение „Бъдеще за децата” с подаръци за най-малките в нашия град

Днес, в Деня на детето, ние решихме да направим подарък на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” гр. Казанлък и екипът на Родилно отделение.

Мястото, където на бял свят се появяват НАШИТЕ ДЕЦА!

Мястото, където получават първата глътка въздух!

20 броя спални комплекти, предназначени за бебешките легла в отделението. Директорът на болницата, госпожа Кети Маналова и целият екип на АГО приеха с благодарниост цветните пакети и изразиха своята радост, че ще могат да подновят част от сегашното бельо на новородените.

Днешната среща предизвика усмивки по лицата на всички ни – нищо, че сме вече пораснали деца!

Сдружение „Бъдеще за децата” успя да закупи спалните комплекти благодарение на финансиране по проект „Прегръдка за всяко дете”, по който местната организация и болничното заведение са партньори.

Целта на проекта е, превенция на изоставянето на деца както на ниво родилно отделение, така и в последващи етапи. Той се реализира в партньорство с община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и организацията

Основна дейност в него е включването на социален работник на от Центъра за обществена подкрепа в родилно отделение при МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” гр. Казанлък. Неговата роля е с цел информиране и психо-социално консултиране на родилки, които са заявили желание да изоставят детето си. Социалният работник посещава по график Отделението, а при подаден сигнал от медицинско лице и/или служител на Дирекция „Социално подпомагане” гр. Казанлък, се отзовава по спешност. Навременната и координирана реакция при първите признаци на риск от изоставяне е изключително важна, за да може всяко дете да има шанса да живее със семейството си, а не в институция.