Сдружение "Бъдеще за децата" facebook

Първите носители на наградите „Бъдеще за децата” са вече ясни

Стилна Церемония в залата на Исторически музей „Искра” и Художествена Галерия – Казанлък, Сдружение „Бъдеще за децата” връчи първите едноименни награди.

Това е възможно благодарение на проект „Промяна в действие”, реализиран от местната организация и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.”

Бяха връчени призове в категориите – Бизнес с кауза, Приятел на детето и Обществена личност и три Плакета за развитието и реализацията на кампании в подкрепа на децата.

Отличията бяха обявени от Председателя на сдружение „Бъдеще за децата”, госпожа Красимира Димитрова и госпожа Мария Гинева, изпълнителен директор  на местната организация.

Специален гост на събитието бе Георги Богданов, Председател на Национална мрежа на децата, който обяви и връчи Наградата в категория „Обществена личност”.

„Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Тази Награда е за всички Вас! Благодаря Ви!”, това бяха първите думи на госпожа Галина Стоянова, кмет на община Казанлък и носител на награда „Бъдеще за децата” за Цялостен  принос за децата на Казанлък. Тя бе отличена за цялостната си работа и изключителния си принос за развитието на програми и проекти с цел повишаване благосъстоянието на децата в цялата община.

Носителят на Наградата в категория „Приятел на детето”, прие признанието с много вълнение и сълзи на очите обеща, че никога няма да забрави ДЕЦАТА в този град и ще продължава да помага. В категория „Бизнес с кауза” с най-много гласове бе отличена фирма „Ветроком” ЕООД и нейният управител господин Симеон Георгиев.

Специални плакети за своята подкрепа и принос за децата на Казанлък получиха: фирма „Би Би Си Кейбъл” и в частност господин Борис Кърчев, за реализацията на двата проекта – „Избери кауза, промени Казанлък” и „Талантите на Казанлък”; Колективът на ЦДГ №1 „Здравец” гр. Казанлък, за оказаната подкрепа  на Николас Стоичков и неговото семейство; Младежки общински съвет Казанлък – за реализацията на няколко кампании в подкрепа на деца и повишаване информираността по редица обществено-значими въпроси, касаещи здравето, образованието и културата на подрастващите в града на розите.

Водещ на Церемонията бе Георги Атанасов, актьор при Общински театър „Любомир Кабакчиев” – гр. Казанлък. Всички гости на събитието имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите деца от клуб по спортни танци „Киара-Н” и музикалната школа по пиано към СОУ „Екарх Антим I”.

Сдружение „Бъдеще за децата“ учредява едноименната награда, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.

В рамките на един месец бяха получени общо 21 номинации. 21 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА!

Всички хора, фирми и организации, номинирани за тазгодишната Награда ще получат Удостоверение „Бъдеще за децата“. А те са: Лилия Цонкова, зам.-кмет на община Казанлък, Елена Юлиянова, Строителна Компания „Билдинг“- АД гр. Казанлък, Искар България ЕООД, Полибет ООД, Давид Холдинг АД, Янко Мермеклиев – ЕТ „Янко Мермеклиев“, Дина и Весела Пападакис, Даниела Минчева Иванова, Джамал Неджипов Папарланов, Георги Гърдев.

Право на номинация имаха всички организации работещи с деца – училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и социални услуги.

При отварянето на номинациите сдружението обяви, че за целите на Наградата, очаква да получи истории за хора и фирми, които системно помагат и  правят дарения. Които вярват, че специално внимание към  нашите малки съграждани трябва да има във всяка една сфера на нашия живот и по всяко време.

Изборът на наградените се проведе на два етапа. В първия бе сформирана фокус-група от деца на възраст между 10 и 16 години. Те се запознаха с всички номинации, след което излъчиха своите фаворити в трите отделни категории.

На следващия етап – отделните номинации бяха разгледани и обсъдени от Комисия. Тя бе в състав от представители на организацията, Младежки общински съвет Казанлък, Центъра за работа с доброволци към сдружение „Бъдеще за децата“ и приятели.

Проектът „Промяна в действие” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.”

www.ngogrants.bg

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Бъдеще за децата” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на направителствени организации в България.